10 najpoznatijih studentskih gradova

04.04.2022

Da li razmišljate o studiranju u inostranstvu, ali niste sigurni u kom pravcu želite da idete? Nadamo se da će vam naš pregled popularnih gradova za studije dati inspiraciju.


Lokacija vašeg univerziteta u velikoj meri će uticati na vaše iskustvo tokom studiranja u inostranstvu. Ne bi bilo iznenađujuće kada biste želeli da istražujete i više od univerzitetske biblioteke dok studirate u inostranstvu.

Uzimajući u obzir brojne faktore, rangiranje najboljih studentskih gradova 2022. godine opisalo je najbolje gradove za studiranje širom sveta.

Rangiranje najboljih univerziteta na svetu već dugo se zasniva na standardima obrazovanja, istraživanja i kvalitetu nastave u institucijama širom sveta, ali upravo izbor međunarodnih studenata odražava još veću istinu o širokim mogućnostima. Kada biraju univerzitete u inostranstvu, studenti žele obrazovanje svetske klase, ali i izvrsna iskustva koja nudi kvalitet života, kultura i pristupačnost obrazovanja.

Nastavite da čitate da biste saznali više informacija o svakom odredištu.

LONDON

Jedan od najvećih centara kulture i kreativnosti na svetu, London nudi obilje studija i životnih mogućnosti za svakog studenta. Međutim, uz visoke troškove života, mnoštvo zabave može biti skupo. London je jedan od najvažnijih finansijskih centara na svetu, pa je mesto zlatnih prilika za diplomce koji imaju korporativne aspiracije. London je takođe jedan od najvažnijih gradova na svetu za ljubitelje medija i umetnosti.
Univerziteti u Engleskoj spadaju među najbolje na svetu, kao na primer Univerzitetski koledž u Londonu i Londonska škola za ekonomiju i političke nauke.

MUNICH

Kako Nemačka postaje sve poželjnija za međunarodne studente, delom i zbog niskih troškova školarine, nije iznenađujuće videti nemački grad među prvih 5. Međutim, Minhen je sada pretekao nemačku prestonicu Berlin, i popeo se za dva mesta više u odnosu na prošlu godinu. Kao student na državnom univerzitetu u Minhenu, nećete morati da plaćate visoke školarine, bez obzira na zemlju porekla. Ako ovo ne promeni vašu odluku, možda će vas noćni život, troškovi života i posebna kultura u Minhenu naterati da razmislite o ovom gradu.
Prema QS World University Rankings za 2022, dva najbolja univerziteta su: Tehnički univerzitet u Minhenu (55.) i Univerzitet Ludvig-Makimilians Minhen (63.)

SEOUL

Sve popularnija destinacija za studente, Seul se nalazi na 10. mestu najboljih studentskih gradova na svetu. Sa tri institucije rangirane među 100 najboljih u svetu, ova azijska prestonica nudi prestižne univerzitete, kao i zabavu i obilje prelepih pejzaža. Ako tražite autentično studijsko iskustvo, Seul je možda savršeno rešenje za vas. Studenti se mogu upoznati sa južnokorejskom kulturom, učeći o različitim tradicijama i lokalnoj hrani, istovremeno uživajući u živopisnim urbanim pejzažima.

TOKYO

Na drugom mestu je Tokio, savršena destinacija za studiranje za studente koji uživaju u vrevi života u velikom gradu. Kao jedan od vodećih svetskih finansijskih centara, ovaj glavni grad nudi brojne mogućnosti zapošljavanja i sticanja međunarodnog iskustva. Zapravo, Tokio je na prvom mestu kao tržište rada koje traži nedavno diplomirane studente (QS World University Rankings 2019.). Najbolji univerziteti uključuju Univerzitet u Tokiju i Tokijski tehnološki institut.

BERLIN

Berlin se često smatra jednim od najlepših gradova na svetu. Sa naprednom kulturnom scenom, grad je glavno središte oblasti poput dizajna, mode, muzike i umetnosti koja je rival Njujorku i Londonu. Međutim, Berlin je i dalje dostupan za studentski budžet. Nesumnjivo najpristupačniji studentski grad među prvih deset, Berlin nudi besplatnu nastavu na državnim univerzitetima, nudeći široki spektar programa na engleskom jeziku za međunarodne studente.
Univerziteti u Berlinu koji spadaju među „vrhunske univerzitete“ su: Univerzitet Humboldt u Berlinu i Freie Univerzitet Berlin.

MELBOURNE

Grad popularan među mnogim studentima širom sveta, Melburn je neprekidno rangiran kao jedan od gradova sa “najviše života” u svetu (The Economist). Ovaj grad u Južnoj Australiji takođe je poznat po svojoj kreativnosti i kulturi, nudeći studentima uzbudljivo i jedinstveno studijsko iskustvo van predavanja. Dva od sedam univerziteta u Melburnu rangirana su u prvih 100 univerziteta na svetu, što odražava visok kvalitet obrazovanja. Ove vodeće institucije su Univerzitet u Melburnu i Univerzitet Monash.

ZURICH

Cirih je jedan od najbogatijih gradova u Evropi, sa reputacijom čistog, izuzetno sigurnog i bogatog grada. Ovo studentima pruža visok životni standard, zelene puteve i siguran grad za učenje. Iako troškovi života mogu biti visoki, školarine su i dalje relativno niže od ostalih glavnih studijskih destinacija, poput SAD-a, Australije i Velike Britanije. Studenti takođe mogu uživati u ravnoteži gradskog života i prirode dok studiraju u Cirihu.

SYDNEY

Delujući kao glavni finansijski centar Australije, Sidnej svake godine privlači hiljade međunarodnih studenata. Uz zapanjujuću panoramu luke Sidni, njene čuvene opere i prelepih plaža, Sidnej nudi studentima priliku da nastave učenje posle nastave u nekim od najpopularnijih turističkih atrakcija na planeti. Ako se odlučite za studiranje u Australiji, obavezno pogledajte neka od 7 australijskih čuda, koja uključuju Uluru i Veliku grebensku barijeru.
Najbolji univerziteti uključuju Univerzitet u Sidneju i Univerzitet Novi Južni Vels.

MONTREAL

Montreal je nazvan kulturnom prestonicom Kanade i uživa raznovrsnu kulturu koja se lako ističe. Veb lokacije nekoliko glavnih međunarodnih festivala, uključujući Montreal International Jazz Festival i najveći svetski festival komedije Just for Laughs, Montreal nudi brojne mogućnosti za avanture međunarodnim studentima, koje ovom gradu daju poseban šarm. Rangiran kao najbolji studentski grad u Severnoj Americi, u Montrealu postoji nekoliko univerziteta sa svetskom slavom, uključujući Univerzitet McGill (35) i Univerzitet u Montrealu (137).

PARIS

Smešten u srcu Evrope, Pariz se često smatra jednim od najprometnijih gradova u Evropi. Takođe je jedan od najistoričnijih, vitalnih i najlepših kulturnih gradova na svetu: savršeno mesto za učenje! Pariz je dom 31 univerziteta, atraktivan izbor za studente iz celog sveta. Stoga imate mnogo izbora kada je u pitanju pregled različitih vrsta univerziteta. Diplomci takođe imaju priliku da razviju kontakte sa preduzećima i poslodavcima iz cele Evrope.

BOSTON

Zajednički rangiran kao deveti najbolji u svietu, Boston je drugi najbolji studentski grad u SAD-u nakon Njujorka. Boston je bez sumnje jedno od najpoznatijih svetskih akademskih središta, a njegovu poziciju dodatno podržavaju univerziteti smešteni u području Velikog Bostona, u susednom gradu Cambridgeu. Najpoznatiji su Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Univerzitet Harvard – prvi i peti u svietu na QS World University Rankings® 2022.

Pored akademske moći MIT-a i Harvarda, Boston je dom za još šest međunarodno rangiranih univerziteta, formirajući čvorište intelektualnih sposobnosti zbog čega je dobio nadimak "Atina Amerike".

Šta zaista žele strani studenti?
Zadovoljstvo bivših studenata sve je važniji faktor za buduće studente pri izboru univerziteta i to se može videti u rezultatima ove studije. Uprkos činjenici da se u nekih od 10 najboljih gradova takođe nalaze univerziteti svetske klase, možemo videti da na preferencije studenata za studiranje u inostranstvu značajno utiču faktori kao što su: kvalitet života, pristupačnost, perspektiva rada i gradske kulture, ispred ranga univerziteta.

Političari i lokalne poslovne zajednice sve više prepoznaju značaj studenata u ekonomijama studentskih gradova, jer univerziteti poseban fokus stavljaju na regrutovanje studenata na međunarodnom nivou. Isto tako, lokalne samouprave, univerziteti i studenti prepoznaju koliko je prisustvo novih i raznolikih talenata korisno za gradove uopšte. Potrebe budućih međunarodnih studenata utvrđene su samo da bi postale značajnije.

Ako ste zainteresovani za studiranje u inostranstvu, zašto ne biste započeli traženje osnovnih, postdiplomskih ili profesionalnih programa?

Možete posetiti našu veb stranicu https://www.integraledu.rs ili nas kontaktirati na broj telefona +381 60 0622 892 da biste rezervirali svoje besplatne konsultacije i dobili više informacija o studiranju u inostranstvu.

Ključne reči:
studiranje u inostranstvu

Povezane vesti

Koji su najbolji ili najprestižniji univerziteti u...

Studenti su često zbunjeni i ne znaju kako da odaberu univerzitet gde bi nastavili svoje visoko obrazovanje. Postoji toliko bitnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom izbora budućeg uni...
01.08.2023 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
20.07.2023 Vidi više

Novi IntegralEdu partner: Ducere Global Business S...

Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo nedavno postali zvanični predstavnik Ducere Global Business School - Globalne poslovne škole svetske klase sa potpuno akreditovanim univerzitetskim diplomam...
07.07.2023 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
07.06.2023 Vidi više

Najpovoljnije studije za državljane EU

Studiranje u inostranstvu predstavlja cilj velikom broju studenata kako iz Srbije, tako i globalno, budući da ovakvo iskustvo donosi ogromne benefite u vidu izbora programa, upoznavanju ljudi iz drugi...
05.06.2023 Vidi više

Studiraj u Velikoj Britaniji osnovne studije sa st...

Univerzitet Hull podržava međunarodne studente koji osnovne studije u septembru 2023. sa 2 velikodušne stipendije do 9000 GBP za sve 3 godine studija: Fairer Future Global Scholarship: 50%...
22.03.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.