5 najomiljenijih destinacija za letnje kampove u inostranstvu

09.01.2024

Za one koji su u potrazi za zanimljivim aktivnostima koje stimulišu nove jezičke i društvene veštine, nudimo poseban izbor ponuda za letnje kampove u inostranstvu.


Učenje, eksperimentisanje, nezavisnost, prijateljstvo, razvoj, kreativnost, novosti, radost, zagrljaj velikog, vrlo velikog sveta – to su reči koje najčešće čujemo kada se deca i mladi ljudi vrate kući sa odabranog letnjeg kampa. Opcije su vrlo raznovrsne zato da bi se svima omogućila šansa da kombinuju svoje želje i preferencije. Ali gde deca iz Srbije vole da putuju? To je pitanje koje nam se često postavlja. Predstavljamo vam pet najomiljenijih destinacija po njihovom izboru.

Letnji kampovi u Velikoj Britaniji

Oni koji žele da nauče engleski ili da poboljšaju znanje engleskog jezika biraju da to urade u Velikoj  Britanji. Ne bez razloga, ova zemlja ima toliko dugu tradiciju u organizovanju međunarodnih obrazovnih programa da je raznovrsnost tema najveća u okviru njene teritorije. Bilo da je reč o akademskim, mešovitim, rekreativnim, tematskim/stručnim ili dnevnim kampovima, postoji bezbroj opcija, što konačnu odluku ponekad čini teškom. Što se lokacije tiče, roditelji zajedno sa decom kao i mladi biraju da idu u London, blizu Londona, daleko od Londona - ili baš daleko od Londona. U svakom slučaju, mnogi letnji kampovi u svojim rasporedima aktivnosti imaju obilaske važnih turističkih atrakcija Londona (palata Vestminster i Bakingem, London Eye, Trafalgar trg, Britanski muzeja itd.), ali ne samo njih jer je UK prepuna važnih kulturnih tačaka koje su ključni deo međunarodne kulturne baštine. Neki od primera: Stratford-upon-Avon (Šekspirovo rodno mesto), zamkovi Vorvik i Kardif, Oksford, Kembridž, Bat i mnogi drugi.

Naše preporuke: 

Central London - u grupi sa pratnjom

Letnji kamp na jugu Engleske

Letnji kampovi u Engleskoj

Letnji kampovi u Švajcarskoj

Apsolutni multikulturalizam, škole smeštene na preko 1.000 m nadmorske visine u potpuno alpskom okruženju, poslastice od čokolade i sira – sve je to koncentrisano u jednoj maloj Švajcarskoj.

Za avanturističke sportove, multilingvalizam i planinski vazduh (ili gradski vazduh), Švajcarska je pravo mesto. Naravno, svi ovi elementi mogu da se kombinuju sa kreativnim, sportskim i akademskim aktivnostima, kao što je slučaj i u ostalim zemljama, ali sve se dešava… u švajcarskom okruženju. Roditelji koji na prvo mesto stavljaju sigurnost svoje dece teže da Švajcarsku gledaju kao idealnu destinaciju, uzimajući u obzir njenu neutralnost kao istorijsku referencu za to.

Kao zemlja sa četiri zvanična jezika, Švajcarska može da zadovolji različite kulturne i jezičke afinitete roditelja i dece, a letnji kampovi obuhvataju sve ove jezičke oblasti.

U Švajcarskoj, mališani takođe mogu da nađu svoje mesto jer postoje internatske škole koje prihvataju decu starosti od 3 godine pa naviše. Starija deca koja žele da nastave svoje školovanje u nekoj od ekskluzivnih švajcarskih škola ili koja žele da ostvare karijeru u oblasti ugostiteljstva bilo bi dobro da počnu sa letnjim kampom radi upoznavanja i testiranja.
 

 

Naše preporuke:

Kamp jezika u blizini Ženevskog jezera

Letnji kamp u Švajcarskoj

Letnji kamp u švajcarskom internatu

Letnji kampovi na Malti

Malta je jedno od najatraktivnijih mesta za sport i odmor.

Smešteno u Sredozemnom moru, ostrvo je okruženo kristalno čistim vodama. Gostoljubivost Maltežana će Vam pomoći da u potpunosti uživate u letnjem jezičkom kursu. Engleski je drugi zvanični jezik ostrva Malte. Odredište je takođe izuzetno popularno za porodični odmor. Ostrvo je izuzetno zbog istorijskog uticaja arapske, italijanske i engleske kulture.

Naše preporuke:

Engleski kamp na Malti

Letnji kamp Bella Vista

Letnji kampovi u Nemačkoj

Nemački jezik je toliko složen koliko i cenjen od strane neke dece i mladih - ili barem od strane roditelja koiji žele da stimulišu apetit svoje dece pomoću obrazovnih kampova u Nemačkoj.

Epicentar klasične muzike, književnost, filozofije i gotske arhitekture, Nemačka je savršena destinacija za one koji žele da uče nemački jezik.

Kao dodatak učenju stranog jezika, ostali razlozi zašto roditelji i deca biraju Nemačku kao destinaciju za obrazovne kampove jesu: da nastave svoje obrazovanje u srednjoj školi ili na univerzitetu u ovoj zemlji, da steknu jezičke sertifikate na intenzivnim kursevima, ili da kombinuju studije jezika sa sportom, kreativnim ili rekreativnim aktivnostima kao i sa ekskurzijama (izletima). Bavarska, Berlin ili Frankfurt  – ovo su neke od najomiljenijih lokacija u Nemačkoj.

Naše preporuke:

Letnji kamp u Berlinu

Letnji kamp u Minhenu

Letnji kampovi jezika u Francuskoj

Među frankofonima i frankofilima, Francuska je i dalje omiljena destinacija. Čak i ako živimo u globalizovanom svetu gde se znanje engleskog podrazumeva, francuski je jedan od najomiljenijih jezika u Srbiji.

Zajedno sa Parizom, Azurna obala je najtraženija destinacija na teritoriji Francuske, kao i Kan, Nica i Antibi.

Kao dodatak učenju ili poboljšavanju znanja ovog jezika specifične muzikalnosti i kao dodatak odličnim aktivnostima koje su uključene u program, deca i mladi koji se odluče za letnje kampove u Francuskoj unapred se raduju izletima do svetski poznatih turističkih atrakcija kao što su muzej Luvr, centar Pompidu, katedrala Notr Dam, Sen Trope, delfinarijum Marinlend, Pikasov muzej, zamkovi doline Loare i mnoge druge. Park Diznilend, naravno, ostaje veoma važna znamenitost.

Za one koji su u potrazi za zanimljivim aktivnostima koje stimulišu nove jezičke i društvene veštine, nudimo poseban izbor ponuda za letnje kampove u inostranstvu.

Naše preporuke: 

Letnji kamp Biarritz

Da bi osigurali prijatan i siguran boravak, međunarodni centri za jezike sa kojima sarađujemo prilagođavaju svoje nastavne procese bez ugrožavanja visokog kvaliteta akademske obuke. Prijateljsko okruženje i neformalna komunikacija, u kombinaciji sa atraktivnim mogućnostima za sport i hobije, proširiće vidike vaše dece i pružiti im osećaj normalnosti, čak i u ovom neobičnom okruženju.

Prijavite se za besplatno savetovanje ili kontaktirajte kancelariju Integral Edu-a putem mejla b.ludoski@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 93.

SVE LETNJE PONUDE ZA 2024.>>

 

Povezane vesti

Kursevi jezika u inostranstvu - 8 saveta za rodite...

Postoje brojni Letnji kampovi za različite potrebe i želje. Zaista postoji nešto za svakoga. Akademski kampovi, sportski kampovi, engleski kampovi, nemački kampovi, francuski kampovi, avan...
16.03.2024 Vidi više

Letnji kampovi u inostranstvu sa pratnjom

Bez obzira na to koji tip letnjeg kampa izaberete, koristi stečene takvim iskustvom ogromne su, a neke od njih opisane su u ovom članku. Grupa sa zajedničkim snovima i interesima, sa kojom istražujet...
14.12.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.