Letnji jezički kampovi za decu u inostranstvu - Odgovori na često postavljena pitanja!

31.03.2023

Jezik se najbolje i najlakše uči u izvornom govornom području i u svakodnevnoj komunikaciji.


Napredak koji deca postignu u dve do četiri nedelje provedene u letnjem jezičkom kampu učeći strani jezik, jednak je onom napretku koji postignu u godinu dana učeći strani jezik u osnovnoj ili srednjoj školi. Uz usavršavanje jezika, kroz kurs stranog jezika u inostranstvu upoznaće decu iz različitih kultura, učestvovati u sportskim i umetničkim aktivnostima, uživati u svojim hobijima, ali i iskusiti samostalnost i odgovornost.

Kako bismo vam olakšali odluku o slanju svoga deteta na letnji jezički kamp u inostranstvu, izdvojili smo neka od najčešćih postavljanih pitanja i odgovorili na njih.

Koja je razlika između kurseva stranog jezika/letnjeg jezičkog kampa u inostranstvu koji organizuje agencija IntegralEdu i onih koje organizuje škola?

Odabirom kursa stranog jezika u inostranstvu sa Integralom polaznici imaju priliku da razmotre širok izbor mogućnosti za različite destinacije, formate kursa, lokacije, uzraste, raspon cena; sve to zahvaljujući našoj partnerskoj mreži jezičkih centara širom sveta. Većina škola radi samo sa jednim ili dva jezička centra u inostranstvu, što uveliko ograničava izbor.
Deca iz cele Srbije putuju na naše kurseve stranih jezika i letnje jezičke kampove u inostranstvu, što je prilika za nova poznanstva i razvoj samostalnosti.

U koje doba godine se može putovati na jezički kurs u inostranstvu?

Polaznici najčešće biraju leto kao vreme kada će učiti novi jezik jer tada imaju najviše slobodnog vremena, međutim, kursevi stranih jezika u inostranstvu za decu održavaju se za vreme svih praznika – zimskih, letnijh i prolećnih. Kursevi stranih jezika za odrasle održavaju se tokom cele godine i, zavisno od predznanju stranog jezika, s njima mogu započeti bilo kog ponedeljak u godini.

Koliko koštaju jezički kursevi u inostranstvu?

Cena je određena trajanjem kursa stranog jezika, lokacijom i uzrastom. Drugi kriterijum odnosi se na uključene komponente – da li se radi samo o kursu i smeštaju, ili o punom paketu usluga kao što su putovanja, program vannastavnih aktivnosti i zdravstveno osiguranje. Najniža cena za jezički kurs u inostranstvu koji uključuje samo kurs i smeštaj iznosi 570€ za minimalni boravak od dve nedelje. All-inclusive paketi počinju od 1300 € za dve nedelje.
Plaćanje se može raspodeliti u rate, sa rokom za plaćanje punog iznosa do 6 nedelja pre polaska.

Da li je neophodan odrađeni nivo predznanja ili pripreme?

Ne. Postoje različiti kursevi stranih jezika u inostranstvu i za potpune početnike.

Kako se utvrđuje nivo znanja jezika i kako se vrši raspodela po grupama na letnjem jezičkom kampu za decu?

Većina organizacija za kurseve stranih jezika sprovodi test na licu mesta nakon dolaska učenika, koji uključuje pismeni i usmeni deo. Ovo je procena gramatičkih i leksičkih veština, izgovora i slobode korišćenja jezika. Na temelju ovoga testa polaznici se grupišu po sličnosti rezultata. Neke organizacije testiranje sprovode virutelno 2-3 nedelje pre polaska, a samo se usmeni razgovor održava na licu mesta.

Mogu li produžiti boravak u letnjem jezičkom kampu na licu mesta?

Da, moguće je. U ovoj situaciji, preporučljivo je obavestiti svog ličnog savetnika u poslednjoj nedelji vašeg kursa stranog jezika u inostranstvu kako bi mogao/la organizovati nastavak kursa i smeštaj u jezičkom centru.

Koji je najbolji uzrast dece za putovanje na letnji kamp/kurs stranog jezika?

Najjednostavniji odgovor je – kada je polaznik za to spreman. Većina polaznika naših kurseva stranih jezika imaju od 7 do 17 godina, ali postoje i kursevi kako za petogodišnjake tako i za osamdesetpetogodišnjake.

Koje je idealno trajanje kursa stranog jezika?

To zavisi o polaznikove motivacije, ciljeva i predznanja jezika. Ako je ovo prvi put da polaznik ide na ovakav kurs stranog jezika, ne preporučujemo da ide na više od dve ili tri nedelje. Ako je polaznik samostalniji, onda može ići i na duže kurseve. Što je duži kurs, to se intenzivnije povećava znanje stranog jezika.

Da li je moguće uzeti dodatne individualne sate?

Neke škole i jezički centri nude mogućnost pojedinačnih aktivnosti. Možete zatražiti od svog ličnog savetnika dodatne informacije i preporuke o tome koje individualne aktivnosti odabrati, koje su dostupne i pod kojim uslovima se organizuju.

Da li je moguće putovati nekoliko puta na različite destinacije?

Da! Ne postoje ograničenja u broju putovanja, trajanju, odabiru jezika i raznolikosti kurseva stranog jezika na koje polaznik ide.

Da li se na kraju kursa stranog jezika dobija potvrda o završenom kursu i/ili nivou znanja?

Sve jezičke organizacije izdaju vlastite potvrde o poznavanju jezika, ali one su više neformalni dokaz veština i nemaju snagu službenih dokumenata.

Postoje posebni specijalizovani kursevi za pripremu ispita za utvrđene sertifikate koji su potrebni i službeno priznati prilikom prijave na univerzitete ili posao, kao što su IELTS, TestDaf, DELE i drugi.

Kako biste odabrali idealan kurs jezika u inostranstvu za svoje dete, prvi korak je izbor jezika, a drugi izbor lokacije iz snova vašega deteta! Ako se i dalje dvoumite, setite se da u letnjim jezičkim kampovima postoji sadržaj u kojem će svako dete uživati. Pogrešan izbor ne postoji – lokacije letnjih jezičkih kampova u inostranstvu su neverovatne, kao i njihovi programi, a vaše će dete zasigurno biti veselo i ispunjeno.

Za pomoć oko izbora letnjih jezičkih kurseva, stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja! Kontaktirajte nas i dopustite nam da zajedno organizujemo vašem detetu ispunjeno leto za pamćenje. Više informacija o letnjim jezičkim kursevima pogledajte ovde.

Povezane vesti

Kursevi jezika u inostranstvu - 8 saveta za rodite...

Postoje brojni Letnji kampovi za različite potrebe i želje. Zaista postoji nešto za svakoga. Akademski kampovi, sportski kampovi, engleski kampovi, nemački kampovi, francuski kampovi, avan...
16.03.2024 Vidi više

Letnji kampovi u inostranstvu sa pratnjom

Bez obzira na to koji tip letnjeg kampa izaberete, koristi stečene takvim iskustvom ogromne su, a neke od njih opisane su u ovom članku. Grupa sa zajedničkim snovima i interesima, sa kojom istražujet...
14.12.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.