Kursevi jezika u inostranstvu - 8 saveta za roditelje koji planiraju da pošalju dete na letnji kamp u inostranstvu

16.03.2024

Letnji kampovi su neizbežno iskustvo koje menja život za one koji imaju sreću da u njima učestvuju.


Postoje brojni Letnji kampovi za različite potrebe i želje. Zaista postoji nešto za svakoga. Akademski kampovi, sportski kampovi, engleski kampovi, nemački kampovi, francuski kampovi, avanturistički kampovi, kompjuterski kampovi, STEM kampovi i medicinski kampovi su samo neke od dostupnih opcija. Šta god da su interesovanja Vašeg deteta, postoji nešto za njih. Iskustvo im može pomoći da shvate šta žele da rade sa svojim životima, da ih poveže sa istomišljenicima, da ih pripremi za svet, da poboljša njihov engleski i poveća njihovo samopouzdanje; koristi su neograničene. Ali odakle početi?

Slanje Vašeg deteta u pravi letnji kamp je jedna od najboljih investicija koje možete da napravite za njihovu budućnost, ali to je velika odluka sa mnogo faktora koje treba uzeti u obzir. Ako dobro izaberete, to bi mogle biti najbolje dve nedelje u njihovom životu. Ako pogrešno izaberete, mogle bi to biti dve nedelje stresa.  Dakle, šta možete da uradite da biste bili sigurni da ćete to učiniti kako treba prvi put?

Pratite ovih osam jednostavnih koraka koji će vam pomoći da donesete najbolje odluke za svoje dete.

1. Obrazovni konsultanti i agenti su Vaši prijatelji, birajte mudro. Uradili su sav posao tako da Vi ne morate. Najbolji agenti su proveli godine u industriji, poslali bezbroj dece u kampove za odmor, obišli su sve kampove i imaju odličan pregled onoga što je dostupno. Oni će upoznati Vaše dete i dati Vam prilagođene savete koji će Vam pomoći da donesete najbolju odluku. Oni će biti u mogućnosti da Vam pomognu oko Vaših putnih aranžmana, zahteva za vize i uopšteno Vam olakšaju život. Najbolje od svega, ako se pojave neki problemi, oni će Vas zastupati i pomoći Vam da ih rešite.

2. Proverite da li postoji opcija za putovanje sa vođom grupe. Ovo je odličan izbor za kampere koji prvi putuju. Putuju sa vođom grupe, tako da znate da uvek postoji neko na kampu ko govori jezik Vašeg deteta.

3. Pohađajte sajmove obrazovanja kada se održavaju u Vašem gradu. Često će osoba na sajmu biti i u kampu, što Vam omogućava da uspostavite kontakt i da budete sigurni da je Vaše dete u dobrim rukama. Takođe ćete imati priliku da se upoznate sa raznim školama, naučite nove stvari i donesete informisanu odluku o tome koji kamp je najbolji za Vaše dete.

4. Pitanja koja treba postaviti pre donošenja odluke

  • Kakav je mix nacionalnosti u kampu? Najbolji kampovi će imati ograničenje nacionalnosti od oko 20% i raznolik raspon nacionalnosti. Academic Summer je prošle godine imalo studente iz preko 60 različitih zemalja. Zamislite prijatelje koje će Vaše dete steći!
  • Raspitajte se o odnosu učenika i osoblja. Najbolje škole će imati mala odeljenja i dobar odnos osoblja i učenika na putovanjima. Kao referenca, Academic Summer ima maksimalnu veličinu razreda od 15 i odnos učenika i osoblja na putovanjima 10-1. Kod mlađih učenika ovaj odnos je još manji.
  • Pitajte o broju sati učenja. Academic Summer pruža 25-30 sati učenja. Neke škole jezika će obezbediti oko 15 sati nastave, dok će ostatak biti slobodno vreme. Zato razmislite šta želite da Vaše dete postigne: da li želite strukturu ili opuštenije okruženje u kojem Vaše dete ima više slobodnog vremena?
  • Saznajte šta se dešava na putovanjima. Academic Summer voli da planira putovanje tako što unapred edukuje učenike i organizuje grupnu aktivnost. Drugi programi mogu jednostavno da ih usmere u pravom smeru i kažu: „Vidimo se za 6 sati“. Sve zavisi od toga šta želite! Obično dobijete ono što plaćate.
  • Pitajte o dnevnoj rutini i rasporedu putovanja. Letnje škole će to već imati u planu.

5. Rezervišite rano – Najbolje stvari ne dolaze uvek onima koji čekaju. Rezervacija pre zimskog raspusta vam često može obezbediti velikodušan popust za ranu prijavu.

6. Bezbednost je prioritet broj jedan svake škole. Zaštita dece u Velikoj Britaniji je izuzetno stroga, kampovi su temeljno provereni tako da možete biti sigurni da je Vaše dete u sigurnim rukama. Potražite organizacije koje su akreditovane od strane BAC, OFSTED ili ISI.

7. Dajte im priliku da se skrase, budite jaki! U početku je svima teško, ali vam je posebno teško kada znate da je Vaše dete daleko od kuće i da se oseća uznemireno. Ovo je sasvim normalno; oni su u novom okruženju i možda će prvi put biti daleko od kuće bez porodice. Oni mogu da prođu kroz bilo šta ako mogu da prođu kroz ovo. Nemojte se obeshrabriti ako vas odmah pozovu i kažu da žele da se vrate kući. Zaboraviće da su bili nostalgični do trenutka kada odu u krevet prve noći. Ne pomaže ako ste stalno na telefonu. Ako ste zabrinuti, zatražite od kampa da im uzme telefon i osigurajte da učestvuju u bilo kakvim aktivnostima u slobodno vreme. Razgovarajte o svojim brigama sa odraslima, obavestite svog agenta, vođu grupe ili školu, a mi ćemo svi zajedno raditi da Vašem detetu pružimo nezaboravno iskustvo. Academic Summer stavlja dobrobit dece u srce svog etosa; naše stručno osoblje razume kako se nositi sa nostalgičnim detetom i može skoro svaku situaciju da preokrene u pozitivnu.

8. Prepoznajte da hrana nije loša; to jednostavno nije tvoja hrana! U Academic Summer se ponosimo serviranjem ukusne, zdrave, domaće hrane, ali takođe znamo da je to ono što privlači najveću pažnju. Ako se žale na hranu, znate da su generalno zadovoljni svime.

 

Zapamtite da nemate o čemu da brinete. Academic Summer  traje više od 10 godina i svake godine nam se pridruži preko 1000 studenata. To je preko 10.000 ljudi, od kojih se svako na kraju bezbedno vratio svojim porodicama, sa mnoštvom novih iskustava, prijatelja i novom destinacijom za odmor koju će pamtiti do kraja života.


Za više detalja o postupku prijave obratite nam se putem mejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 93.
 

Povezane vesti

Letnji kampovi u inostranstvu sa pratnjom

Bez obzira na to koji tip letnjeg kampa izaberete, koristi stečene takvim iskustvom ogromne su, a neke od njih opisane su u ovom članku. Grupa sa zajedničkim snovima i interesima, sa kojom istražujet...
14.12.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.