Top 6 mesta u Berlinu koja možete posetiti dok ste tamo na letnjem kampu!

17.03.2023

Letnji kampovi nemačkog jezika


Postoji fraza da Berlin nije Nemačka i da Nemačka nije Berlin. Multikulturalno okruženje, bogata umetnička i muzička scena i savremena istorija privlače mlade iz celog sveta da svoj letnji odmor provedu u Berlinu. Letnji kamp u Berlinu je jedinstveno iskustvo, koje će Vam dati dašak ne samo nemačke kulture i jezika, već i kosmopolitskog osećaja.

Daćemo Vam nekoliko saveta da istražite Berlin kao lokalac i započnete jedinstvenu avanturu.

Top 6 mesta u Berlinu koja možete posetiti dok ste tamo na letnjem kampu.

1) Brandenburška kapija

Simbol Berlina je svakako Brandenburška kapija koja predstavlja trijumfalnu kapiju grada. Izgrađena je u XVIII veku sa 12 stubova koji “nose” kuadriju - kočiju od četiri konja koju vozi Viktorija, rimska boginja mira.

2) Madame Tussauds Berlin

Najpoznatiji muzej voštanih figura poznatih ličnosti i istorijskih velikana u tematskim galerijama u prirodnoj veličini.

3) Memorijal holokaustu

Na teritoriji glavnog grada nalazi se jedan od najznačajnijih spomenika ubijenim Jevrejima tokom Drugog svetskog rata. Smešten je između Pariskog trga i Potsdamer placa i prostire se na 4,7 hektara.

4) Galerija istočne strane (East Side Gallery)

Nakon pada čuvenog Berlinskog zida, umetnici iz celog sveta su dolazili da transformišu simbol Hladnog rata u galeriju. Možete prošetati duž reke Špreje, posetiti ostatke zida i diviti se grafitima. 

5) Muzejsko ostrvo na reci Špreja

U centru Berlina, na ostrvu reke Špreje, smešteno je pet muzeja. Muzeje su gradili pruski kraljevi, a u pitanju su sledeći muzeji - Altes, Neues, Bode, Pergamon i Alte Nationalgalerie. 

6) Berlinski zoološki vrt

Berlinski zoološki vrt je najstariji zoološki vrt u Nemačkoj i najposećeniji u Evropi. Otvoren  je 1844. godine i prostire se na 35 hektara. Sa oko 1.380 različitih vrsta i preko 20.200 životinja, ovaj zoološki vrt predstavlja jednu od najsveobuhvatnijih kolekcija životinjskih vrsta na svetu. 

Ako smo probudili Vaše interesovanje, imamo niz ponuda za letnje kampove na nemačkom jeziku, a mlađi učenici (13-17 godina) imaju i opciju putovanja u Berlin u grupi sa iskusnim vođom iz Srbije.

Za više detalja o postupku prijave obratite nam se putem mejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 93.

ZAKAŽI BESPLATNE KONSULTACIJE

Povezane vesti

Kursevi jezika u inostranstvu - 8 saveta za rodite...

Postoje brojni Letnji kampovi za različite potrebe i želje. Zaista postoji nešto za svakoga. Akademski kampovi, sportski kampovi, engleski kampovi, nemački kampovi, francuski kampovi, avan...
16.03.2024 Vidi više

Letnji kampovi u inostranstvu sa pratnjom

Bez obzira na to koji tip letnjeg kampa izaberete, koristi stečene takvim iskustvom ogromne su, a neke od njih opisane su u ovom članku. Grupa sa zajedničkim snovima i interesima, sa kojom istražujet...
14.12.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.