7 razloga zašto je studiranje u inostranstvu baš za tebe!

24.08.2020

Završavaš srednju školu, ali šta dalje? Koji je sledeći korak?


Mogućnosti je hiljade, a izbor samo jedan. Odluka o tome gde ćeš da nastaviš svoje obrazovanje zavisi od mnogo toga, ali najbitnije je znati šta želiš. Da saznaš šta želiš, pripremu započni na vreme jer odabir studija jedna je od najvažnijih raskrsnica u tvom životu, a kontrola nad tvojom budućnošću samo je u tvojim rukama. Kreni s razmišljanjem i promišljanjem već sada, planiraj na vreme sledećih nekoliko godina i iskoristi sve svoje mogućnosti najbolje što možeš!

Ako želiš najbolje za razvoj svoje karijere i obrazovanja, naš savet je da razmisliš o studijama u inostranstvu. Zašto? Usavršiće tvoje znanje i veštine na nov i drugačiji način i pružiće ti priliku da okusiš život i izazove u jednoj ili čak više zemalja. Ako nakon završetka studija shvatiš da život u nekoj drugoj zemlji ipak nije opcija za tebe, uvek možeš da se vratiš kući s gomilom novog znanja za izgradnju vlastite firme ili za unapređenje poslovanja već postojećih kompanija.

Zašto ne saznaš sve svoje mogućnosti već sada? Obrazovne savetnice iz našeg IntegralEdu tima otkriće ti sve tajne o visokom obrazovanju i studentskom životu u inostranstvu, a u nastavku pročitaj samo neke od gomile prednosti.

7. Praktična primena znanja zvuči ti bolje od učenja teorije napamet

Vrhunski univerziteti koje ti nudimo temelje svoj pristup obrazovanju na praktičnim predavanjima. Teorija je bitna, ali tvoja snalažljivost i inovativnost u poslovnom svetu biće još cenjenije. Spoj teorije i prakse, rešavanje konkretnih problema, manje grupe, timski rad, kreativnost – zahvaljujući takvom pristupu tokom studiranja, kasnije ćeš lakše zaploviti u poslovne vode.

6. I studije treba da „prate modu“

Međunarodno priznati univerziteti privlače veliki broj stranih studenata svake godine jer su, najjednostavnije rečeno, u korak s modom. Održavaju svoj nivo nastave, nastavnih sadržaja i materijala na izuzetno visokom nivou. Tokom svih priprema, vežbi i predavanja bićeš smešten u okruženje što sličnije onome koje te čeka kad počneš da radiš. Vrhunska tehnologija, nove metode rada, primeri iz poslovnog sveta, moderni kampusi i brojne mogućnosti za studente biće osnove tvojih studija i definitivno će ti osigurati njihov kvalitet.

5. Kreiraj sam svoj put ka uspehu

Ako imaš veliku želju da studiraš u inostranstvu i znaš koja te oblast zanima, ali ne snalaziš se među brojnim mogućnostima – imamo još jedno iznenađenje za tebe! Nekoliko ekskluzivnih IntegralEdu partnerskih univerziteta ponudiće ti da samostalno izabereš kolegijume koji najbolje odgovaraju tvojim ličnim interesima i da tako prilagodiš studijski program svojim potrebama i željama. Osim toga, univerziteti ti često nude i mogućnost da jednu godinu studija provedeš na drugoj lokaciji, studirajući ili radeći – a za sam odabir i detalje možeš da se odlučiš i dve godine nakon početka studijskog programa.

4. Timski rad uvek se ceni

Oduvek sanjaš o upoznavanju različitih kultura i učenju i radu u međunarodnom okruženju? Pomoći ćemo ti da pronađeš pravi univerzitet za tebe istovremeno ti ispunjavajući ove želje. Najveća dobit timskog učenja i rada jeste okruženje u kojem ćeš svladati i razviti razne komunikacione veštine poštujući istovremeno mišljenje i rad svojih kolega kako biste zajedničkim snagama postigli što bolje rezultate. Te veštine biće ti od izuzetne važnosti i u budućoj profesionalnoj karijeri.

3. Studiraj u inostranstvu – postani poznat u svojoj profesiji širom sveta

Stvaranje dugotrajnih i nezaboravnih prijateljstava i poznanstava jedna je od mnogih prednosti visokog obrazovanja. Odabirom studiranja u inostranstvu odlučuješ da upoznaješ ljude iz celog sveta i svakodnevno sarađuješ s njima. S diplomom međunarodno priznatog univerziteta, uz volju i marljivost koje pokažeš – osim gomile novih kontakata – moći ćeš da radiš u bilo kojoj svetskoj kompaniji i sva će ti vrata biti otvorena.

2. Zašto ne postati i poliglota?

Svi znamo da se poznavanje engleskog jezika dok živimo u svojoj rodnoj zemlji ne može porediti s izvornim govornicima. Ta se činjenica lako može promeniti – ako odlučiš da studiraš u drugoj zemlji. Svaki dan, tvoja će svakodnevica biti na engleskom, a ako se odlučiš da nastaviš svoje obrazovanje u zemljama poput Holandije, Danske ili Italije, pripremi se da ćeš na popis svojih veština, osim odličnog poznavanja engleskog, dodati i novi jezik.

1. Misija samostalnost – mode ON!

Uspešni stručnjaci sami znaju da se nose i snalaze u bilo kojoj situaciji, rado prihvataju izazove i ne strahuju pred njima radeći tako na sebi, svojoj ličnosti, znanju i veštinama! Ovo je jedna od mnogih bitnih lekcija koje ćeš naučiti kada se odlučiš za visoko obrazovanje u inostranstvu. Na početku će biti mnogo novih i drugačijih stvari i situacija, ali nakon nekoliko nedelja shvatićeš koliko ti novih mogućnosti za razvoj pruža upravo tvoja samostalnost.

Kako bi osigurali individualni pristup svakom našem klijentu, javite se ovde za besplatne konsultacije i tražite obrazovnog savetnika za svoj jedinstveni popis studijskih programa!

Ukoliko ste zainteresovani da čujete više o studiranju u inostranstvu, rokovima za prijavu i finansijskim detaljima, kontaktirajte kancelariju Integral Edu putem imejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 91

Prijave na sve naše partnerske univerzitete, potpuno su besplatne -master studije, osnovne studije, MBA, stipendije za studiranje u inostranstvu!

Prijavite se za besplatno savetovanje! >>

Ključne reči:
studiranje u inostranstvu

Povezane vesti

Koji su najbolji ili najprestižniji univerziteti u...

Studenti su često zbunjeni i ne znaju kako da odaberu univerzitet gde bi nastavili svoje visoko obrazovanje. Postoji toliko bitnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom izbora budućeg uni...
01.08.2023 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
20.07.2023 Vidi više

Novi IntegralEdu partner: Ducere Global Business S...

Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo nedavno postali zvanični predstavnik Ducere Global Business School - Globalne poslovne škole svetske klase sa potpuno akreditovanim univerzitetskim diplomam...
07.07.2023 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
07.06.2023 Vidi više

Najpovoljnije studije za državljane EU

Studiranje u inostranstvu predstavlja cilj velikom broju studenata kako iz Srbije, tako i globalno, budući da ovakvo iskustvo donosi ogromne benefite u vidu izbora programa, upoznavanju ljudi iz drugi...
05.06.2023 Vidi više

Studiraj u Velikoj Britaniji osnovne studije sa st...

Univerzitet Hull podržava međunarodne studente koji osnovne studije u septembru 2023. sa 2 velikodušne stipendije do 9000 GBP za sve 3 godine studija: Fairer Future Global Scholarship: 50%...
22.03.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.