8 razloga za studiranje u Holandiji

07.11.2020

Jeste li znali da je jedan od 10 studenata u Holandiji inostrani student?


Jeste li znali da je jedan od 10 studenata u Holandiji inostrani student? Ova zemlja ima više od 90.000 studenata iz celog sveta i taj broj raste iz godine u godinu. Pa zašto bi onda baš ti trebalo da studiraš u Holandiji?

1. Postoji preko 2.100 studijskih programa na engleskom jeziku

Holandski univerziteti nude najveći broj programa na engleskom jeziku u kontinentalnoj Evropi. Takođe, 95% Holanđana govori engleski tako da je svakodnevna komunikacija vrlo olakšana.

2. Za svoj uloženi novac dobijate visokokvalitetno obrazovanje i vrednovanje

Kvalitet holandskih obrazovnih institucija široko je prepoznat. Školarine i troškovi života znatno su niži nego u zemljama engleskog govornog područja.

3. Bićete deo međunarodne zajednice

Holandski mnogobrojni međunarodni studenti dolaze iz preko 160 različitih zemalja. Holandsko društvo je čvrsto povezano sa drugim kulturama, poslovnom zajednicom i svetom. Holanđani su otvorenog uma i direktni, tako da je lako upoznati ih i razmeniti ideje s njima.

4. Razvićete vredne veštine i bićete uspešniji

Holandski stil učenja je interaktivan i orijentisan ka studentu. Studirati u Holandiji znači razviti sopstveno mišljenje, otvoriti um i povećati svoju međunarodnu orijentaciju. Razvićete vredne veštine kao što su analiziranje, rešavanje praktičnih problema i kreativno razmišljanje.

5. Živećete u jednoj od najbezbednijih i najsrećnijih zemalja na svetu

Holandija je jedna od najbezbednijih zemalja na svetu, sudeći prema Globalnom indeksu mira iz 2016, i spada u top 10 najsrećnijih zemalja sveta.

6. Imaćete ostatak Evrope na svom pragu

Međunarodni put vam je bukvalno iza ćoška. Za samo tri sata možete biti u Parizu. London i Berlin samo su na pet ili šest sati vožnje vozom. Holandija predstavlja vratnice Evrope!

7. Imaćete bezbroj šansi za međunarodnu karijeru

Holandija je 17. po redu najveća svetska ekonomija. Neke od najvećih multinacionalnih kompanija, kao što su Philips, Heineken, KLM, Shell, ING and Unilever, holandske su firme. Holandija je svetski lider u mnogim poljima ekspertize, uključujući agrikulturu, menadžment vodenih resursa, umetnost i dizajn, logistiku i obnovljive izvore energije.

8. Započnite karijeru u Holandiji nakon diplomiranja 

Holandska vlada želi da privuče znanje i zadrži talenat. Međunarodni diplomci zato mogu da se prijave za boravišnu dozvolu od godinu dana da bi našli posao ili započeli svoj posao u roku od tri godine od diplomiranja. Za više informacija, posetite Holland Alumni Network.

Kontaktirajte Integral Edu i saznajte više:

  • Koji su uslovi za upis na studije u Holandiji?
  • Koliko dugo traju osnovne i master studije?
  • Kolika je školarina?
  • Da li postoje stipendije i prilike za finansijsku pomoć?


Prijavite se za besplatno savetovanje! >>

Za sve detalje o akademskim programima, procesu apliciranja, cenama školarine, potencijalnim stipendijama, kontaktirajte kancelariju Integral Edu na 060 062 28 92 ili nam pišite na info@integraledu.rs.

Povezane vesti

Koji su najbolji ili najprestižniji univerziteti u...

Studenti su često zbunjeni i ne znaju kako da odaberu univerzitet gde bi nastavili svoje visoko obrazovanje. Postoji toliko bitnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom izbora budućeg uni...
01.08.2023 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
20.07.2023 Vidi više

Novi IntegralEdu partner: Ducere Global Business S...

Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo nedavno postali zvanični predstavnik Ducere Global Business School - Globalne poslovne škole svetske klase sa potpuno akreditovanim univerzitetskim diplomam...
07.07.2023 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
07.06.2023 Vidi više

Najpovoljnije studije za državljane EU

Studiranje u inostranstvu predstavlja cilj velikom broju studenata kako iz Srbije, tako i globalno, budući da ovakvo iskustvo donosi ogromne benefite u vidu izbora programa, upoznavanju ljudi iz drugi...
05.06.2023 Vidi više

Studiraj u Velikoj Britaniji osnovne studije sa st...

Univerzitet Hull podržava međunarodne studente koji osnovne studije u septembru 2023. sa 2 velikodušne stipendije do 9000 GBP za sve 3 godine studija: Fairer Future Global Scholarship: 50%...
22.03.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.