Drugačija karijera ili šta vam studiranje u Holandiji može ponuditi?

14.11.2020

Društvo se svakim danom sve više razvija, zbog čega postoji potreba za novim industrijama, radnim mestima i karijerama.


Kaže se da će sve veći broj tipičnih i konvencionalnih profesija izumreti u bliskoj budućnosti, pa je važno pažljivo birati karijeru kako biste u budućnosti mogli napredovati bez straha od odustajanja.

Pripremili smo 6 različitih karijera koje odstupaju od standarda i mogle bi vas zanimati. Za svaku od njih možete pronaći i holandski univerzitet koji nudi odgovarajuće studije. Pogledajte članak u nastavku za više informacija.

Analitičar za poslovni razvoj, menadžer za planiranje događaja, menadžer za marketing društvenih medija
Studije: European Studies
Gde studirati? Hague University of Applied Sciences
Iz studentskih kurseva možete odabrati želite li se baviti privatnim ili javnim sektorom, međunarodnim odnosima, poslovanjem u oblasti marketinga i komunikacija, politikom, komunikacijom i stranim jezicima. Za dalje studije možete odabrati oblast prava, međunarodnog poslovanja, industrijskog razvoja i drugih oblasti.

Kreativni dizajner, producent medija
Studije: Creative Business, Media Management
Gdje studirati? NHL Stenden University of Applied Sciences
Tokom studiranja radićete iz perspektive različitih medija, razvijati koncepte i sadržaje, proučavati proizvodnju i marketing. Studiranje je podeljeno u 3 teme, od kojih je svaka obuhvaćena u jednoj studijskoj godini. Tačnije, teme su: Šta? - upoznavanje različitih medijskih sektora sa poslovnog aspekta; Kako? - taktički nivo, kako stvoriti proizvod i organizovati projektni proces i Zašto? - strategija za pristupanje problemima, proučavanje inovacija i komunikacija.

Savetnik / menadžer za ljudske resurse u međunarodnoj organizaciji, menadžer projekata
Studije: Global Management of Social Issues
Gde studirati? Tilburg University
Na ovim studijama kursevi pokrivaju širok spektar društvenih nauka potrebnih za multidisciplinarni pristup i razumevanje globalnih problema. Oni se kreću od psihologije, upravljanja projektima do statistike i međunarodnog prava. Obraćaćete se pitanjima kao što su klimatske promene, upotreba (ne) obnovljivih izvora energije, siromaštvo i održivost.

(BSc) inženjer mehatronike
Studije: Mechatronics
Gdje studirati? Fontys University of Applied Sciences
Za početak, šta je mehatronika? To je kombinacija elektrotehnike, mašinstva i računarstva. U ovoj oblasti glavna tema je osmišljavanje rešenja za sigurniji i lakši način upotrebe svakodnevnih i ne baš svakodnevnih predmeta. Od dizajna i izrade robota, ova sveobuhvatna studija savršena je za one koji žele da proučavaju kombinaciju različitih polja inženjeringa.

Sportski preduzetnik, menadžer sportskog marketinga, trener različitih fizičkih aktivnosti
Studije: Sport Studies
Gdje studirati? Hanze University of Applied Sciences
Ako ste strastveni prema sportu i želite da imate karijeru u sportskoj industriji, ova vrsta studija nudiće vam sve - sport, zdravstvo i upravljanje, povezane u jednu celinu. Po završetku studija postaćete sportski profesionalac.

Naučnik u odeljenju za istraživanje i razvoj, kontrolor kvaliteta
Studije: Molecular Life Sciences
Gdje studirati? Radboud University
Još jedno studiranje koje povezuje nekoliko nauka, u ovom slučaju hemiju, biologiju i medicinske nauke. Većina studija je laboratorijski rad, gde ćete se baviti, na primer, proučavanjem zdravih i zaraženih ćelija. Razvićete osnovno znanje potrebno za medicinski napredak.

Želite da saznate više o procesu prijavljivanja i studentskom životu u Holandiji?

Kontaktirajte Integral Edu i saznajte više:

  • Koji su uslovi za upis na studije u Holandiji?
  • Koliko dugo traju osnovne i master studije?
  • Kolika je školarina?
  • Da li postoje stipendije i prilike za finansijsku pomoć?
     

Prijavite se za besplatno savetovanje! >>

Za sve detalje o akademskim programima, procesu apliciranja, cenama školarine, potencijalnim stipendijama, kontaktirajte kancelariju Integral Edu na 060 062 28 92 ili nam pišite na info@integraledu.rs.

Povezane vesti

Koji su najbolji ili najprestižniji univerziteti u...

Studenti su često zbunjeni i ne znaju kako da odaberu univerzitet gde bi nastavili svoje visoko obrazovanje. Postoji toliko bitnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom izbora budućeg uni...
01.08.2023 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
20.07.2023 Vidi više

Novi IntegralEdu partner: Ducere Global Business S...

Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo nedavno postali zvanični predstavnik Ducere Global Business School - Globalne poslovne škole svetske klase sa potpuno akreditovanim univerzitetskim diplomam...
07.07.2023 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
07.06.2023 Vidi više

Najpovoljnije studije za državljane EU

Studiranje u inostranstvu predstavlja cilj velikom broju studenata kako iz Srbije, tako i globalno, budući da ovakvo iskustvo donosi ogromne benefite u vidu izbora programa, upoznavanju ljudi iz drugi...
05.06.2023 Vidi više

Studiraj u Velikoj Britaniji osnovne studije sa st...

Univerzitet Hull podržava međunarodne studente koji osnovne studije u septembru 2023. sa 2 velikodušne stipendije do 9000 GBP za sve 3 godine studija: Fairer Future Global Scholarship: 50%...
22.03.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.