Steknite MBA ili master diplomu u Budimpešti uz punu stipendiju

19.12.2022

Steknite master diplomu u Budimpešti uz punu stipendiju uz podršku programa "Stipendium Hungaricum"


Stipendium Hungaricum Programme se zasniva na bilateralnim sporazumima o obrazovnoj saradnji potpisanim između ministarstava obrazovanja Mađarske i Srbije. Srpski studenti imaju pravo da se prijave za stipendije u sledećim oblastima studija:

Oblasti studiranja koje podržava program "Stipendium Hungaricum"
1. Puni stepen osnovnih studija: poljoprivreda, inženjerstvo, prirodne nauke, umetnost
2. Redovne master studije: poljoprivreda, inženjerstvo, ekonomija, prirodne nauke, društvene nauke, umetnost
3. Puni stepen doktorskih studija: U bilo kojoj akademskoj oblasti
4. Postdiplomski specijalistički programi: umetnost.

Stipendija pokriva:

 • Besplatna školarina za vreme trajanja studija
 • Stipendija za životne troškove
 • 43.700 HUF (oko 120 €) mesečno za studente osnovnih i master studija
 • Besplatno zdravstveno osiguranje
 • Univerzitetski smeštaj ili dodatnih 40.000 HUF (oko 110 €) mesečno (naknada za smeštaj) tokom trajanja vaših studija na svim nivoima (Bachelor, Master, PhD).

 

Rok za prijavu 16. januar 2023.

*Prijavi se za POTPUNU stipendiju za studiranje na Corvinus univerzitetu iz Budimpešte preko IntegralEDU  i dobićeš našu pomoć takođe BESPLATNO

 

2 naša studenta su uspešno primljena na Corvinus univerzitet i dobili su pune stipendije uz pomoć savetnika IntegralEdu:

Jelena Bogićević, MA International Economy and Business 

" U potrazi za stipendijama za master studije u inostranstvu, sasvim slučajno sam pronašla sajt Integral Edu agencije koja nudi potpuno besplatne usluge savetovanja i asistencije prilikom apliciranja na njihove partnerske univerzitete. Moram priznati da na početku nisam bila optimistična, obzirom na to da sam ranije, prilikom samostalne aplikacije na raznim univerzitetima u Evropi, bila odbijena zbog nepotpune ili neadekvatne dokumentacije. Zahvaljujući Nikoli i Svetlini, to se ovog puta nije desilo. Uz njihovu pomoć i ažurnost, moja prijava je poslata na vreme sa svom potrebnom dokumentacijom koju bih sama jako teško pronašla i popunila. Sada studiram na jednom od najboljih univerziteta ne samo u Mađarskoj, već i u Evropi. Master studije su na engleskom jezikom i moguće ih je upisati nakon završenih strukovnih studija u Srbiji.

Što se tiče samog fakulteta, mogu reći da je i više nego ispunio očekivanja. Sve je veoma dobro uređeno i predavanja su na visokom nivou.
Informisala sam se, mogu da promenim smer i to ne utiče na stipendiju ili bilo šta drugo." 

Natalija Aleksic, MA Communication and Media Studies

"Nakon slučajnog susreta sa jednim Facebook postom na kojem je pisalo da se uskoro otvaraju prijave za Univerzitete u Budimpešti i da postoji šansa za punu stipendiju, pomislila sam da možda i nije moguće da to uspem, ali sam odlučila da probam. Ono što sam uvidela na početku je da postoje dobri uslovi za školovanja u Budimpešti, a nakon prvog maila sa Nikolom iz agencije sam videla da mogu da se oslonim na pouzdane informacije i na pomoć. S obzirom na to da nisam mogla da zamislim da mogu da se potpuno oslonim na nečiju pomoć tokom prijave, ali ne samo za prijavu nego i svih ostalih segmenata vezanih za dolazak u Budimpeštu - sve što mogu da kažem je da sam iznenađenja i srećna što sam imala priliku da na jednostavan i prijatan način komuniciram sa ljudima iz agencije koji su mi nesebično bili na raspolaganju tokom celog dana skoro svakog dana u nedelji. Ažurnost, proaktivnost i detaljna komunikacija je nešto što mogu da svakome preporučim kada je Integral Edu agencija u pitanju.

Mislim da je svakom studentu bitno da ga neko lepo uputi u sve informacije koje su mu neophodne, a ovde to defitivno možemo da dobijemo. Šaljem kišni pozdrav iz Budimpešte koja mi je za prvih mesec dana boravka u njoj okrenula perspektivu za 360 stepeni."
 

 

O Corvinus University of Budapest

Univerzitet Korvin je vodeći mađarski univerzitet u oblasti ekonomije, menadžmenta i društvenih nauka, osnovan 1920. godine kao Ekonomski fakultet Kraljevskog mađarskog univerziteta.

Međunarodni uspeh i priznanja:

 • "Corvinus Business School" je stekla prvo mesto među najboljim poslovnim školama u istočnoj Evropi prema Eduniversal-u, a takođe je dobila i EKUIS akreditaciju na godišnjoj konferenciji EFMD-a.
 • Poslovna škola Korvinus je takođe pozicionirana među 100 najboljih poslovnih škola na rang-listi "Financial Times Business Schools Ranking"
 • Na osnovu evaluacije studenata i glasova akademskih direktora, Korvinus je proglašen za 3. najbolji među 32 člana CEMS-a u 2019. godini u kategoriji CEMS škola godine.
 • Master program aktuarske i finansijske matematike Ekonomske škole Korvinus zauzeo je 31. mesto među 40 najboljih master programa sveta na rang listi Eduniversala u kategoriji osiguranja, rizika i aktuarskih nauka.


Master programi na engleskom jeziku, uz podršku programa "Stipendium Hungaricum":

 • MSc Business Informatics
 • MA Communication and Media Studies
 • MSc Economic Analysis
 • MSc Finance
 • MSc Health Policy, Planning and Financing
 • MSc International Economy and Business
 • MA International Relations
 • MSc Marketing
 • MSc Public Policy and Management
 • MSc Regional and Environmental Economic Studies
 • MA Sociology
   

PRIJAVITE SE ZA BESPLATNO SAVETOVANJE!
 

 

Povezane vesti

Koji su najbolji ili najprestižniji univerziteti u...

Studenti su često zbunjeni i ne znaju kako da odaberu univerzitet gde bi nastavili svoje visoko obrazovanje. Postoji toliko bitnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom izbora budućeg uni...
01.08.2023 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
20.07.2023 Vidi više

Novi IntegralEdu partner: Ducere Global Business S...

Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo nedavno postali zvanični predstavnik Ducere Global Business School - Globalne poslovne škole svetske klase sa potpuno akreditovanim univerzitetskim diplomam...
07.07.2023 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
07.06.2023 Vidi više

Najpovoljnije studije za državljane EU

Studiranje u inostranstvu predstavlja cilj velikom broju studenata kako iz Srbije, tako i globalno, budući da ovakvo iskustvo donosi ogromne benefite u vidu izbora programa, upoznavanju ljudi iz drugi...
05.06.2023 Vidi više

Studiraj u Velikoj Britaniji osnovne studije sa st...

Univerzitet Hull podržava međunarodne studente koji osnovne studije u septembru 2023. sa 2 velikodušne stipendije do 9000 GBP za sve 3 godine studija: Fairer Future Global Scholarship: 50%...
22.03.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.