Studije u Švedskoj – inovativna destinacija s visokokvalitetnim obrazovanjem!

29.11.2022

Skandinavska tradicija visokokvalitetnog obrazovanja, inovacija i praktičnosti u punoj je snazi u Švedskoj


Skandinavske zemlje među studentima su, između ostaloga, poznate po vrhunskom obrazovanju, opremljenim univerzitetima, podsticajnom okruženju i vrednoj saradnji s profesorima za vreme studiranja. Zašto upisati studije u Švedskoj?


Želiš znati više? Poseti virtualni događaj Study in Sweden u utorak, 6.decembra od 15 do 17 sati i prikupi sve potrebne informacije. Prijavi se i učestvuj besplatno: PRIJAVA OVDE

Univerziteti među najboljima na svetu


Zbog svojih obrazovnih metoda stekla je zavidnu međunarodnu reputaciju, a čak 11 fakulteta u Švedskoj nalazi se na među 500 najboljih fakulteta na svetu (Times World University Rankings 2023). Neka od njih su Karolinska Institute, Lund University, Uppsala University. 
Pažnja koju je pre privlačila Danska sada se svakako prebacuje upravo na Švedsku. Struktura obrazovanja je ista – studenti se podstiču da svo teorijsko znanje primene u praksi te samostalno barataju veštinama koje nauče na fakultetu. Grupni projekti i timski rad nezaobilazan su deo učenja.


Ostvarivanje punog potencijala


Kvalitetno obrazovanje mora ostaviti prostora studentu da razvija sve svoje talente i potencijale. Švedski fakulteti vode računa o tome da se studenti razvijaju kreativno, retorički i socijalno. Zašto je to važno? Razvijeno tržište rada nada se radnicima koji su stručni u svom području, ali i snalažljivi u svim ostalim sferama poslovanja.


Prijateljska atmosfera


Studenti razvijaju prijateljske odnose s ljudima iz celog sveta, a među njima su i profesori. Ako se odlučite da upišete studije u inostranstvu, nemojte se iznenaditi kada čujete neformalnu komunikaciju između profesora i studenata jer je to sasvim uobičajeno! Iako ćete se profesoru obraćati s “ti”, poštovaćete ga zbog izuzetnog truda koji ulaže u Vaše obrazovanje.
Na ovaj način studentima se želi pokazati da su jednako važan element na predavanjima kao i profesori i da sve strukture hijerarhije jednako rade na Vašem uspehu.
Poznavanje švedskog je plus, ali ne uslov
Multikulturalna atmosfera dovela je do preko 30 fakulteta i 1000 studijskih programa koje možete odabrati ako se odlučite na studije u Švedskoj. Nepoznavanje švedskog neće vas ograničiti ni u čemu, ali ćete imati priliku da ga naučiti kroz razne događaje koje fakultet organizuje.  


Studentski život


Zasigurno jedan od najuzbuljivijih elemenata prilikom upisivanja studija u inostranstvu – koji dinamično počinje već prve nedelje! Svaka akademska godina počinje orijentacijskom nedeljom u kojoj se, kroz razne aktivnosti, student povezuju i biraju aktivnosti kojima se žele priključiti.


Poslovne prilike


Kao vođa u inovacijama i dom korporacijama kao što su Spotify, Skype, IKEA i Volvo, Švedska nudi savremene nastavne metode u skladu s poslovnim razvojem. Mogućnosti stažiranja u međunarodnim firmama podstiču studente da razviju svoj potencijal i steknu znanja i veštine vredne za profesionalnu karijeru nakon studija.


Još nekoliko stvari o Švedskoj...
Kreativnost je na prvom mestu


Nezavistnost uma i sloboda izražavanja su dva razloga zbog kojih je Švedska jedna od najkreativnijih nacija u svetu.


Inovacije


Savladaćete veštine potrebne za globalnu karijeru, a studije u Švedskoj će negovati kreativnost uz druge veštine koje se cene, na primer, sposobnost kombinovanja teorije i prakse, ili kako se upravlja kompleksnim situacijama gde ne postoji jednostavno rešenje.
Mnoge osnovne studije u Švedskoj uključuju prakse, koje su odličan način sticanja iskustva i građenja profesionalne mreže. Ukoliko ste zainteresovani za istraživanje, Master u Švedskoj je način da uspostavite vredne kontakte koji će vam biti potrebni ukoliko ste zainteresovani za doktorske studije.


Ekološka svest u fokusu


Pitanja zaštite životne sredine imaju prioritet u ovoj zemlji, a Švedska spada u jednu od najefikasnijih zemalja na svetu zbog korišćenja obnovljivih izvora energije. Švedska teži da do 2040. dostigne 100% koriščenja obnovljivih izvora za proizodnju energije.


Multikulturalnost


Svi pričaju engleski – Švedska spada u vrh svetskih zemalja prema broju govornika kojima engleski nije maternji jezik.
Međunarodni studenti imaju pravo da rade u Švedskoj. Iako su studije prioritet broj jedan, ne postoji zakonsko ograničenje u dozvoljenom broju sati rada za međunarodne studente. Nakon završetka studija, studenti mogu da produže dozvolu boravka radi pronalaska posla, maksimum 6 meseci. (Ako želite da radite, učenje Švedskog je važno – veoma često je obavezno za pronalazak posla)


Imaš pitanja? Rezerviši termin za besplatne konsultacije s našim obrazovnim savetnicima.
 

Ključne reči:
studiranje u inostranstvu

Povezane vesti

Koji su najbolji ili najprestižniji univerziteti u...

Studenti su često zbunjeni i ne znaju kako da odaberu univerzitet gde bi nastavili svoje visoko obrazovanje. Postoji toliko bitnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom izbora budućeg uni...
01.08.2023 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
20.07.2023 Vidi više

Novi IntegralEdu partner: Ducere Global Business S...

Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo nedavno postali zvanični predstavnik Ducere Global Business School - Globalne poslovne škole svetske klase sa potpuno akreditovanim univerzitetskim diplomam...
07.07.2023 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
07.06.2023 Vidi više

Najpovoljnije studije za državljane EU

Studiranje u inostranstvu predstavlja cilj velikom broju studenata kako iz Srbije, tako i globalno, budući da ovakvo iskustvo donosi ogromne benefite u vidu izbora programa, upoznavanju ljudi iz drugi...
05.06.2023 Vidi više

Studiraj u Velikoj Britaniji osnovne studije sa st...

Univerzitet Hull podržava međunarodne studente koji osnovne studije u septembru 2023. sa 2 velikodušne stipendije do 9000 GBP za sve 3 godine studija: Fairer Future Global Scholarship: 50%...
22.03.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.