Studiranje u Velikoj Britaniji -10 najpopularnijih akademskih studijaVelika Britanija kao studentska destinacija

Prestiž, tradicija, mogućnost su tri ključne prednosti obrazovanja u Engleskoj, koje privlači preko 485.000 međunarodnih studenata koji studiraju na više od 150 univerziteta i 50.000 programa. Zemlja je dom nekih od najpoznatijih obrazovnih institucija na svetu - Oksfordski univerzitet, Univerzitet Kembridž, UCL, Kings koledž London. Bilo da će Vas želja za karijerom odvesti u neki od elitnih istraživačkih centara na Ostrvu ili tražite svoju poslovnu perspektivu u zemlji, globalnom industrijskom centru sa kompanijama kao što su AstraZeneca, Unilever, Barclays, British Petroleum, Burberry, Vodafone, prestižna diploma britanskog univerziteta, prvi je korak u uspešnoj karijeri na svetskom nivou.


Integral grupa je već 28 godina posrednik između budućih studenata iz ovog regiona i univerziteta u Velikoj Britaniji. U ovom periodu je uz našu pomoć hiljade studenata svoj put pronašlo upravo u ovoj državi. Po UCAS izveštajima svake godine između 150 i 180 srpskih učenika i studenata upiše osnovne ili master studije u Velikoj Britaniji. Stoga smo odlučili da vam predstavimo 10 najpopularnijiih programa među međunarodnim studentima.

’U Velikoj Britaniji možete izabrati preko 60.000 akademskih smerova’


Važno je napomenuti da su ovi fakulteti popularni širom sveta zbog svog kvaliteta nastave i mogućnostima bavljenja istraživačkim radom. Ulaganjem u opremu, kampuse, laboratorije i nastavno osoblje fakulteti održavaju kvalitet i standarde na najvišem nivou. Pored toga, njihov sistem visokog obrazovanja se odlikuje akademskom širinom, što u praksi znači da dok pretražujete programe koji vas zanimaju možete da birate preko 60000 različitih smerova, a sledećih 10 su možda Vaš put ka studiranju u Velikoj Britaniji.

Najpopularnije studije u Velikoj Britaniji