5 najpopularnijih osnovnih studija u Holandiji

18.10.2018

Holandija je među deset najboljih zemalja na svetu po kvalitetu obrazovanja, tačnije, druga u Evropi, a Holanđani su narod koji nakon Šveđana i Danaca najbolje priča engleski kao strani jezik.


Upravo zbog toga Holandija ima puno toga da ponudi stranim studentima. Na više od 2.100 studija na engleskom jeziku svaki deseti student je inostrani student. U holandskom visokoobrazovnom sistemu posebna pažnja usmerava se na kreativnost i praksu za vreme studija. Svake godine Holanđani imaju sve više inovacija poput solarnog napajanja biciklističkih staza, mašine za čišćenje okeana i dr. Isto tako, Holandija je jedna od retkih zemalja koja svake godine smanjuje broj zatvora zbog vrlo male stope kriminala, koja svake godine opada, a zahvaljujući tome ona je 10. najsigurnija zemlja na svetu prema globalnom indeksu za mir. Zbog svega ovoga, svake godine se povećava broj stranih studenata na holandskim univerzitetima. Ovo su najpopularnije osnovne studije na holandskim univerzitetima:

1. Design

Profesionalni dizajneri imaju ključnu ulogu u kreativnoj industriji, koja je jedan od najbrže rastućih sektora u Holandiji. To se pokazalo od velike važnosti za talentovane i znatiželjne studente koji žele da razviju svoje veštine u oblasti fotografije, ilustracije, dizajna enterijera, animacije ili dizajna proizvoda. Zahvaljujući testiranjima proizvoda metodama pokušaja i pogrešaka, studenti razvijaju samokritičnost i time stvaraju svoj sopstveni stil i potpis.

2. Game Design & Development

Računarske igre za neke se mogu iz hobija pretvoriti u posao. Naravno, da bi osoba postala stručnjak u ovoj oblasti potrebno je puno više od strastvenog igranja video-igara – pre svega, jaka motivacija i posedovanje određenih veština. U Holandiji postoje dve glavne vrste studija u ovoj oblasti: osmišljavanje i izrada računarskih igara; programiranje računarskih igara. Za prve studije, student pre upisa mora da napravi portfolio ili da reši zadatak, a za druge studije mora da pripremi kratku prezentaciju o igri koju bi želeo da programira.

3. Information & Communication Technology (ICT)

Ove studije u oblasti informacione i komunikacione tehnologije zanimljive su s nekoliko gledišta:

  • ICT&Business
    U današnje vreme sve kompanije imaju potrebu za informacionom i komunikacionom tehnologijom i stručnjacima koji je poznaju. Naime, IT stručnjaci koji će jednoga dana raditi u poslovnom svetu moraju da imaju veštine za analizu organizacije i procesa u njoj, davanje potrebnih saveta i rešenja integrišući ih nakon toga u individualno osmišljeni dizajn.
  • ICT&Software Engineering
    IT stručnjaci su ključni faktor za većinu dnevnih aktivnosti oko nas. Bilo da je to naručivanje onlajn ulaznica za neki koncert ili naručivanje hrane ili odeće, uvek će nam biti potrebni stručnjaci u informacionim i komunikacionim tehnologijama. Iza takvih softvera stoje stručnjaci u programiranju, bazama podataka, razvoju mobilnih i veb aplikacija, sajbersigurnosti itd. Ove nabrojane veštine smo su neke koje će studenti razvijati tokom studija softverskog inženjerstva.
  • ICT&Technology
    Tokom ovih studija fokus se stavlja na programiranje softvera za sve vrste uređaja – od televizora do srčanog defibrilatora, od sata do lifta, a prolazi se kroz sve korake potrebne da bi se izradio neki uređaj.


4. International Business and Management Studies (IBMS)

Studije International Business and Management fokusiraju se na glavne aspekte internacionalnog poslovanja i menadžmenta. IBMS priprema studente za izazovne karijere u svetu internacionalnog poslovanja. Studije se baziraju na kombinaciji elemenata iz oblasti marketinga, prodaje, finansija i menadžmenta, s tim da se program fokusira na inostranu trgovinu i razmenu dobara.

5. International Hotel Management

Studije ugostiteljstva u Holandiji smatraju se jednim od najboljih na svetu. Univerziteti neretko imaju sopstvene hotele gde studenti od prve godine mogu da primenjuju naučeno. Pored navedenog, lak i jednostavan prelaz u profesionalni svet praktičnih znanja omogućava i obavezna praksa koju svi studenti moraju da obave. Time se studentima – uz stečena znanja i veštine potrebne za njihov razvoj i napredak – osigurava i ostvarivanje dragocenih kontakata i poznanstava s hotelskim lancima, njihovim budućim poslodavcima i partnerima.

Kontaktirajte Integral Edu i saznajte više:

  • Koji su uslovi za upis na studije u Holandiji?
  • Koliko dugo traju osnovne i master studije?
  • Kolika je školarina?
  • Da li postoje stipendije i prilike za finansijsku pomoć?


Prijavite se za besplatno savetovanje! >>

Za sve detalje o akademskim programima, procesu apliciranja, cenama školarine, potencijalnim stipendijama, kontaktirajte kancelariju Integral Edu na 060 062 28 92 ili nam pišite na info@integraledu.rs.

Povezane vesti

Koji su najbolji ili najprestižniji univerziteti u...

Studenti su često zbunjeni i ne znaju kako da odaberu univerzitet gde bi nastavili svoje visoko obrazovanje. Postoji toliko bitnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom izbora budućeg uni...
01.08.2023 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
20.07.2023 Vidi više

Novi IntegralEdu partner: Ducere Global Business S...

Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo nedavno postali zvanični predstavnik Ducere Global Business School - Globalne poslovne škole svetske klase sa potpuno akreditovanim univerzitetskim diplomam...
07.07.2023 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
07.06.2023 Vidi više

Najpovoljnije studije za državljane EU

Studiranje u inostranstvu predstavlja cilj velikom broju studenata kako iz Srbije, tako i globalno, budući da ovakvo iskustvo donosi ogromne benefite u vidu izbora programa, upoznavanju ljudi iz drugi...
05.06.2023 Vidi više

Studiraj u Velikoj Britaniji osnovne studije sa st...

Univerzitet Hull podržava međunarodne studente koji osnovne studije u septembru 2023. sa 2 velikodušne stipendije do 9000 GBP za sve 3 godine studija: Fairer Future Global Scholarship: 50%...
22.03.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.