5 najpopularnijih master studija u Holandiji


Za razliku od nekih evropskih zemalja, Holandija nudi potpuno istu shemu studentskog finansiranja za studente master studija kao i za studente osnovnih studija, s tim što daje mnogo mogućnosti zainteresovanima za nastavak visokog obrazovanja. Štaviše, ima sve više i više novih master programa na engleskom jeziku. Holanđani, nacija inovacija, imaju puno toga da ponude. Pogledajmo 5 najpopularnijih studija do sada:

1. International Security

Master studije iz međunarodne sigurnosti mogu da vode prema profesionalnoj karijeri političkog savetnika, diplomate, PR-a, istraživača ili lobiste. Moguće opcije su i u međunarodnom poslovanju, neprofitnim ili vladinim organizacijama, u medijima, na univerzitetu ili čak privatnom istraživačkom institutu.

2. Sustainable Energy System Management

Ove master studije fokusiraju se na multidisciplinarne aspekte energetskih sistema. Studentima omogućavaju razvijanje veština upravljanja i komunikacionih veština, kao i tehničko znanje potrebno da bi se nosili s izazovom tranzicije energetskog sistema. Studenti će steći tehničke, analitičke i komunikacione veštine potrebne da postanu ključni članovi buduće radne snage obnovljivih izvora energije. Primer mogućeg posla: vođa projekta ili inovator sistema.

3. Business Communication & Digital Media

Onlajn marketing, komunikacioni menadžment, govorništvo, CRM administrator, savetnik u digitalizaciji, saradnik za digitalne medije, administrator veb-stranice, vođa projekta novih medija, vođa odseka za odnose s javnošću – samo su neki od poslova koje ćete moći da obavljate nakon ovih master studija. Analiziraćete interne i spoljne kanale komunikacije u određenoj organizaciji i na temelju svojih zaključaka donosićete nove strategije i primenjivaćete sve znanje stečeno tokom studija.

4. International Financial Management

Nakon uspešno završenih master studija International Financial Management studenti će moći da zauzmu mesto u raznim organizacijama – od najmanjih pa do najvećih multinacionalnih kompanija. Pozicije koje će im biti dostupne nebrojene su: moći će da deluju kao savetnici ili vođe u javnim i privatnim organizacijama, bankama, finansijskim institucijama, međunarodnim javim organizacijama kao što su MMF, World Bank ili Evropska centralna banka. Primeri poslova: finansijski menadžer u multinacionalnoj kompaniji, komercijalni menadžer, finansijski analitičar u velikoj finansijskoj instituciji, unutrašnji ili spoljni finansijski savetnik za firme.

5. Computing Science

Trenutno u svetu nedostaje veliki broj dobro obrazovanih informatičara. Studenti koji završe ove studije često dobiju posao pre nego što dobiju diplomu. Primeri poslova: Posao u softverskim kompanijama, IT savetnici za firme, razvoj ICT proizvoda i softvera, ICT menadžer u privatnim ili državnim firmama, učesnik u istraživanjima u istraživačkim centrima ili u korporacijama, preduzetnik koji je otvorio svoju firmu u IT savetovanju ili razvijanju softvera, profesor u svim nivoima obrazovnog sistema (od viših razreda osnovne do univerziteta).

Kontaktirajte Integral Edu i saznajte više:


🎓 Koji su uslovi za upis na studije u Holandiji?

🎓 Koliko dugo traju osnovne i master studije?

🎓 Kolika je školarina?

🎓 Da li postoje stipendije i prilike za finansijsku pomoć?

Prijavite se za besplatno savetovanje! >>


Za sve detalje o akademskim programima, procesu apliciranja, cenama školarine, potencijalnim stipendijama, kontaktirajte kancelariju Integral Edu na 060 062 28 92 ili nam pišite na info@integraledu.rs.Istaknute Objave
Najnovije Objave