Kako je biti student u jednoj od najboljih škola za ugostiteljstvo i menadžment slobodnog vremena?

#Hospitality, #LeisureManagement

Ja sam Viktor. Imam 20 godina i proslo leto sam upisao Hotelschool The Hague, kampus Amsterdam.


Kao i svakom studentu koji ide u drugu zemlju i napusta svoj dom i porodicu, trebao je period privikavanja. Meni je trebalo oko dva meseca da se adaptiram na novu zemlju, nov mentalitet i takodje to je bio prvi put da ucim i polayem ispite na engleskom jeziku, tako da mi je malo bilo tesko, ali sam sadrzaj koji je trebao da se nauci nije bio toliko zahtevan. Tokom godine, sam shavtio da mi treba samo dobar plan mojih obaveza i da ce sve ostalo biti u redu. Usput sam se i zaposlio u restoranu i dao sve ispite u roku.Zanimljiva stvar kod ove škole je što dosta ulažu vremena u učenje ,,soft skills“. To je jako bitno u danasnjem svetu biznisa, da se ljudi saslusaju i razumeju pre svega. Takodje, prkasa je jako zanimljiva. Sve se desava u sklopu fakulteta, gde postoje dve profesionalne kuhinje, dva restorana i plus 20 hotelskih soba, gde ucenici uce kako da spremaju sobe. Tako da je praksa veoma zanimljiva ali i ponekad naporna.

I poslednja stvar, a mozda i najbitnija za razvoj studenta kao osobe i sazrevanja jedne mlade osobe, jeste da se prvih godinu zivi u domu, koji se nalazi u sklopu skole na prvom i drugom spratu, tako da vam casovi nisu daleko samo dva sprata ispod vasih soba, sto je veoma kul. Tu naucite da zivite u zajednici sa ljduima iz citavog sveta, razlicitih mentaliteta i pogleda na zivot. I mogu se stvoriti neka veoma dobra prijateljstva i veze.
Takođe moje iskustvo sa IntegralEdu agencijom je bilo veoma dobro. Pomogli su mi da apliciram za sve fakultete koje sam želeo i nisam morao da brinem o dokumenatciji i rokovima oni su sve radili za mene. Tako da svaka pohvala i preporuka za agenciju!!!


I za kraj sam zaboravio da napomenem da je The hotelschool the Hague u top 10 skola za hotelijerstvo u svetu i da je u rangu najboljih hoteloijerskih skola iz Švajcarske. Moja topla preporuka je da aplicirate i na kraju krajeva upisete The hotelschool the Hague.


O Hotelschool the Hague:


The HotelSchool Hague osnovan je od strane ugostiteljske industrije 1929. te je, u skladu sa time, primarno usmereno na studije hotelijerstva i menadžmenta u ugostiteljstvu.


Sedam godina uzastopno proglašen je najboljom obrazovnom institucijom ovoga tipa u Holadniji, a programi osnovnih studija na oba kampusa (Amsterdam i Hag), ocenjeni su kao jedni od najkvalitetnijih. Prema CEOWORLD magazinu koji rangira internacionalne univerzitete uzimajući u obzir faktore poput misije, akademske reputacije i zapošljivosti, HotelSchool The Hague uvršten je u top 4 najboljih institucija za obrazovanje u području hotelskog menadžmenta u Evropi i u top 10 najboljih svetskih univerziteta za ugostiteljstvo i menadžment slobodnog vremena od strane QS rankings za 2022.


PROGRAMI STUDIRANJA:

  • Bachelor in Hospitality Management

  • Fast track - Bachelor in Hospitality Management

  • Master in Leading Hotel Transformation

  • MBA in International Hospitality Management


Želiš da napraviš sledeći korak ka karijeri u ugostiteljstvu i biznisu? Kontaktiraj nas na info@integraledu.rs ili 60 062 28 92.


ZAKAŽI BESPLATNE KONSULTACIJE


Istaknute Objave
Najnovije Objave