7 razloga zašto upisati studije medicine

07.06.2023

Ako si zainteresovan/a za studiranje medicine, otkrij sedam razloga kako studiranje ove popularne nauke može da ti pomogne da unaprediš svoju karijeru i šta je to što medicina može da učini za tebe i tvoju budućnost.


1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja

Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od šest meseci nakon odlaska.

Ako završiš studije medicine, skoro ti je zagarantovano mesto osnovnog lekara, što je prvi korak da postaneš potpuno kvalifikovani lekar.

2. Visoka plata

Medicinski radnici su dobro plaćeni; prosečna početna plata je preko 30.000 funti. Ostani u profesiji i možda ćeš zarađivati šestocifrenu platu do trenutka kada dođe vreme za penziju – prilično ubedljiv razlog za studiranje medicine.

3. Praktična i teorijska nastava

Iako ova tema zahteva mnogo komplikovane teorije, takođe ćeš imati veoma praktičan pristup učenju. Univerziteti opremaju studente medicine veštinama potrebnim da postanu praktičari, tako da ima smisla da kurs uključuje veliki deo praktičnog rada.

Provešćeš većinu svog vremena na radnim mestima u bolnicama za podučavanja. Položaji su dizajnirani da te izlože raznim medicinskim specijalnostima i da ti daju priliku da komuniciraš sa pacijentima.

4. Prenosive veštine

Diplomci medicine su veoma cenjeni u većini sfera života, tako da ako odlučiš da se baviš drugom profesijom, biće mnogo opcija. Diploma medicine će razviti tvoj profesionalizam, komunikaciju, upravljanje vremenom, sposobnost da radiš kao deo tima, istraživačke veštine i još mnogo toga – veštine koje se sve mogu primeniti na razne druge profesije i sektore.

5. Vratite društvu

Kao student, i u svojoj karijeri, imaćeš direktan uticaj na živote ljudi. Ako si savesna osoba, karijera u medicini će sigurno zadovoljiti tvoj osećaj dužnosti. Većina lekara to navodi kao glavni razlog za izbor karijere u medicini.

Svaki posao ima svoje izazove. Ali medicina je zaista jedan od onih poslova koji ti svaki dan donosi drugačiji izazov.

Upoznavanje novih pacijenata i rešavanje različitih problema postaće svakodnevna pojava. Takođe ćeš učiti nove tehnike i prilagođavati se najnovijoj tehnologiji. Zaboravi svakodnevnu rutinu sedenja ispred računara – vraćaćeš se svakog dana osvajavši novi nivo sjaja!

6. Putujte svetom

Mnogi kursevi medicine obuhvataju izborni period od 6-12 nedelja, što je prilika za tebe da studiraš van svoje matične medicinske škole. Mnogi studenti koriste ovu priliku za putovanja, gde doživljavaju drugačiju kulturu, učestvuju u humanitarnom radu i vide kako se medicina praktikuje u drugoj zemlji.

Pored toga, diploma medicine ti otvara vrata da se baviš medicinom širom sveta. Potrebni su nam lekari širom sveta, tako da je tvoj prozor prilika globalan. Takođe možeš da se pridružiš međunarodnoj dobrotvornoj organizaciji ili nevladinoj organizaciji koja ti daje priliku da pomogneš ugroženim zajednicama.

7. Raznovrsnost karijera i kurseva

Postoji mnogo različitih grana medicine – to će se pokazati na tvom kursu, a kasnije i u tvojoj karijeri. Jednog dana ćeš možda studirati neurohirurgiju, a sledećeg ćeš učiti o podiatriji - bukvalno ćeš posmatrati ljudsko telo od glave do pete. Diplomirani lekari imaju preko 60 specijalnosti koje im stoje na raspolaganju. To je neverovatno širok raspon, koji ide od pedijatrije (lečenje novorođenčadi, dece i tinejdžera) do psihijatrije (lečenje mentalnih i emocionalnih poremećaja) i javnog zdravlja (lečenje zajednica i kreiranje politike umesto pojedinaca).

Ne propustite virtuelni događaj 15. jun posvećen medicinskom obrazovanju u inostranstvu. Razgovaraćemo o osnovama studiranja medicine u inostranstvu i otklonićemo sve vaše brige. Uključite se da biste saznali o prednostima studiranja medicine u inostranstvu, da biste dobili informacije o najpopularnijim medicinskim školama, uslovima za prijem i rokovima i još mnogo toga. Ne zaboravite da se registrujete i sačuvate svoje mesto OVDE.

 

Povezane vesti

Koji su najbolji ili najprestižniji univerziteti u...

Studenti su često zbunjeni i ne znaju kako da odaberu univerzitet gde bi nastavili svoje visoko obrazovanje. Postoji toliko bitnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom izbora budućeg uni...
01.08.2023 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
20.07.2023 Vidi više

Novi IntegralEdu partner: Ducere Global Business S...

Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo nedavno postali zvanični predstavnik Ducere Global Business School - Globalne poslovne škole svetske klase sa potpuno akreditovanim univerzitetskim diplomam...
07.07.2023 Vidi više

Najpovoljnije studije za državljane EU

Studiranje u inostranstvu predstavlja cilj velikom broju studenata kako iz Srbije, tako i globalno, budući da ovakvo iskustvo donosi ogromne benefite u vidu izbora programa, upoznavanju ljudi iz drugi...
05.06.2023 Vidi više

Studiraj u Velikoj Britaniji osnovne studije sa st...

Univerzitet Hull podržava međunarodne studente koji osnovne studije u septembru 2023. sa 2 velikodušne stipendije do 9000 GBP za sve 3 godine studija: Fairer Future Global Scholarship: 50%...
22.03.2023 Vidi više

POTREBAN SI NAM - Pridružite se našem #DreamTeam-u

Da li želiš da provedeš dan kao asistent predstavnicima univerziteta i škola koji će izlagati na sajmu? Ako želiš da budeš deo najboljeg tima volontera i da razvije&...
11.10.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.