Školovanje u Švajcarskoj i internati u Švajcarskoj: vrata budućih prilika za srpsku decu

05.01.2024

Prestižno srednjoškolsko obrazovanje u Švajcarskoj


Srednje škole u Švajcarskoj dugo se smatraju ulaznicom u svet budućih prilika za učenike iz svih krajeva sveta, uključujući i decu iz Srbije. Ove renomirane institucije privukle su elitu Evrope generacijama unazad, od monarha i diplomata do poznatih ličnosti, svi u potrazi za izuzetnim obrazovnim iskustvom koje švajcarske škole pružaju. Ovde istražujemo zašto švajcarske škole predstavljaju izuzetan izbor za srpsku decu i njuhovu svoju budućnost.

Bogata obrazovna tradicija

Internati u Švajcarskoj imaju bogatu istoriju izvrsnosti u obrazovanju. Privlačnost ovih institucija proteže se daleko izvan švajcarskih granica, privlačeći učenike iz Srbije i širom sveta. Reputacija švajcarskih srednjih škola kao centara za kvalitetno obrazovanje svedoči o njihovoj dugo prisutnoj tradiciji akademske briljantnosti.

Diskretnost i visoki standardi

Švajcarske srednje škole nude nivo diskrecije i uslova za život koji su zaista svetske klase. Ove institucije se ponose održavanjem visokih standarda u svakom aspektu života učenika, od akademskih do vannastavnih aktivnosti. Slikoviti švajcarski pejzaži, zajedno s modernim objektima, pružaju učenicima idealno okruženje za lični i akademski razvoj.

Individualni pristup

Jedan od ključnih razloga zašto su internati u Švajcarskoj visoko cenjeni jeste njihova posvećenost pružanju individualnog pristupa obrazovanju. Sa relativno malim razredima i atmosferom porodičnog okruženja, svaki učenik dobija personalizovanu pažnju i podršku. Ovaj prilagođeni pristup obezbeđuje da učenici mogu ostvariti svoj puni potencijal i izvrsno se afirmisati u svojim izabranim oblastima.

Raznovrsni obrazovni programi

Švajcarska nudi raznovrsne obrazovne programe, od A nivoa do Međunarodne mature (IB), nemačkog Abitur programa i američke diplome. Ova raznovrsnost omogućava srpskim učenicima da izaberu nastavni plan koji najbolje odgovara njihovim akademskim i profesionalnim aspiracijama.

Prednost višejezičnosti

Možda jedna od najjedinstvenijih karakteristika švajcarskih internatskih škola jeste njihova lokacija u zemlji u kojoj se može živeti i učiti na tri glavna evropska jezika: engleskom, nemačkom i francuskom. Ova prednost višejezičnosti otvara vrata mnogim međunarodnim prilikama, čineći učenike ne samo veštim u različitim jezicima, već i kulturološki prilagodljivim.

Odlične mogućnosti umrežavanja

Švajcarske srednje škole nisu samo obrazovne institucije, one su i moćni centri umrežavanja. Učeničko telo i roditeljska zajednica stvaraju okruženje koje podstiče neprocenjive veze. Učeći u švajcarskom internatu, srpski učenici mogu uspostaviti kontakte sa izvršnim direktorima, diplomatama i uticajnim vlasnicima preduzeća. Mogućnosti za umrežavanje u švajcarskim školama protežu se daleko izvan učionica i pružaju učenicima prednost u izgradnji izuzetne mreže budućih poslovnih kontakata.

Velia Tricoli,  ispred Institut Montana Zugerberg, prestižnog internata u blizini Ciriha napominje:

"Verujemo da svako dete krije talenat koji često ostaje skriven i nedovoljno otkriven. Mi pristupamo jedinstvenom potencijalu naših učenika i negujemo taj talenat, vizualizirajući osobu u koju će se na kraju razviti. Mi nazivamo ovu avanturu "Montana iskustvo učenja". Kao škola, usredsređujemo se na talenat, a ne na nedostatke. Naši nastavnici i mentori posvećeni su ovome i vrednostima kao što su briga, motivacija, saradnja kako bismo izgradili duboke odnose s učenicima i usadili radost učenja. Trenutno imamo kvote za nacionalnosti od maksimalno 10% za svaku nacionalnost, osim za Švajcarce, kako bismo osigurali multikulturalnu zajednicu. Trenutno imamo oko 50 nacionalnosti zastupljenih na kampusu. Voleli bismo da imamo više studenata iz Srbije. Naši prethodni studenti iz Srbije postizali su visoke akademske rezultate, bili su ljubazni i dobro obrazovani te su se dobro integrisali u našu zajednicu."

Anastasiia Otschkowski ispred Leysin American School, takođe jednog švajcarskog internata, napominje: 

"Naš idiličan kampus je ušuškan u prelepom planinskom gradu Lejsin. Pruža idealno okruženje za učenike i osoblje da zajedno uče u bezbednoj zajednici u švajcarskim Alpima. Već tri generacije, porodica Ott i tim talentovanih nastavnika odgajaju učenike iz celog sveta, motivišući ih da dostignu svoj najveći potencijal u akademskim i vannastavnim programima. Pod njihovim pažljivim upravljanjem, LAS je izrastao u mesto na kome je danas – veliki alpski kampus koji je dom za preko 300 učenika iz celog sveta (naše učeničko telo predstavlja 60 nacionalnosti!). Imamo nekoliko učenika iz Srbije i želeli bismo da ovaj broj povećamo. U LAS-u, učenici se razvijaju u najbolju verziju sebe, postaju pravi građani sveta i imaju avanturu života na bezbednoj, inspirativnoj lokaciji."

Copperfield International School Verbier u poseti Beogradu

Bilo da ste samo radoznali ili razmišljate da upišete svoje dete u vrhunski švajcarski internat, pozivamo Vas da posetite ekskluzivni događaj, koji organizuje jedan od vodećih švajcarskih internata – Copperfield International School, 1. februara u hotelu Mama Shelter u Beograd.

Za više informacija o procedurama prijave kontaktirajte kancelariju Integral Edu putem imejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 93.

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Povezane vesti

Zašto se srpske porodice odlučuju za srednje škole...

U poslednjih nekoliko godina, sve veći broj srpskih porodica donosi hrabru odluku da šalje svoju decu u prestižne srednje škole u Engleskoj. Razlozi iza ovog izbora su raznovrsni, ali sv...
02.11.2023 Vidi više

6 razloga da izaberete srednju školu u inostranstv...

Čak i tokom osnovne i srednje škole, ali to nije toliko iznenađujuće kao što možda mislite na prvi pogled. Problem obrazovanja dece svima je na umu, ali je problem u mnoštvu odg...
17.05.2023 Vidi više

Abbey DLD koledži - London, Kembridž, Mančester -...

Akademski programi: IGCSE, GCSE, A-level, Foundation Program Stipendije: 20% zagarantovanog popusta ( 6 600 GBP) za IntegralEdu studente za upis u septembru 2022. u Abbey DLD London i Manchester...
20.06.2022 Vidi više

Jedan od vodećih nezavisnih koledž David Game Coll...

Integral Edu vam pruža mogućnost da razgovarate direktno sa predstavnicom David Game College , jedan od vodećih nezavisnih koledža završnih godina (Sixth Form colleges) u Londonu. Gospođica Tat...
18.01.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.