Nemački letnji kampovi kao velika prednost prilikom upisa na nemačke i austrijske univerzitete!

25.03.2024

Letnji kampovi u inostranstvu imaju mnoštvo koristi za decu i mlade i mogu dovesti do postizanja ličnih i akademskih ciljeva.


Tim više kada govorimo o letnjim kampovima kod kojih je obrazovna komponenta neophodna, poput onih iz IntegralEdu portfelja.

Što se tiče letnjih kampova nemačkog jezika, oni su odlično sredstvo za sve više budućih međunarodnih studenata nemačkih i austrijskih univerziteta, koji žele da dođu do određenog nivoa znanja nemačkog jezika pre upisa i koji žele da poboljšaju svoje jezičke veštine. Letnji kampovi nemačkog jezika su takođe veoma popularni, jer pružaju mogućnost studentima da polože potrebne ispite i steknu sertifikat neophodan za upis na osnovne, master ili doktorske programe, ali i za upis u osnovne i srednje škole.

Nemačka i Austrija su najatraktivnije zemlje studija za međunarodne studente, nakon zemalja engleskog govornog područja. Pored činjenice da nemački i austrijiski univerziteti (i privatni i državni) zauzimaju vodeća mesta na međunarodnim listama, još jedan vrlo važan razlog zašto se pažnja stranih studenata usmerava na ovo odredište je činjenica da u određenim pokrajinama studenti ne plaćaju školarinu na državnim univerzitetima.

Nemački letnji kamp - brz način za dobijanje jezičkog sertifikata

Ako ste u 2. ili 3. Razredu srednje škole, iskoristite svoje leto učestvujući u letnjem kampu nemačkog jezika. Bilo da vam je potrebno značajno unapređenje veština nemačkog jezika ili ste već na zadovoljavajućem nivou, ali ima prostora za napredak, iskustvo koje ovi kampovi donose je izuzetno, a rezultati će se brzo osetiti. Pored toga, postoje kampovi na nemačkom jeziku koji studentima nude mogućnost polaganja ispita za dobijanje sertfikata jezika nakon završetka kampa. Za upis na nemačke univerzitete su neophodni sertifikati koji potvrđuju minimum zahtevanog nivoa poznavanja jezika, a većina zahteva nivoe C1 ili C2. Evo nekoliko primera takvih kampova.

IntegralEdu preporučuje

Letnji kamp jezika za mlade u Beču ( 16 - 19 god)

Jezički centar se nalazi tačno nasuprot palate Belvedere, u prelepoj zgradi u secesionističkom stilu. Smešten je u jednom od najlepših delova grada, gde se nalazi i većina stranih ambasada i rezidencija. Do poznatog trga Štefansplac putuje se samo 15 minuta javnim prevozom. Zgrada centra je obnovljena i raspolaže sa 6 klimatizovanih i modernih učionica, multimedijalnom bibliotekom i kantinom. Tokom letnjih meseci centar koristi još 15 učionica u susednoj zgradi u blizini parka i sportskih terena.

Kursevi Bazičan Dizajniran je za mlade ljude koji žele da unaprede svoje jezičke veštine na nemačkom i da uživaju u Beču. Nemački kurs se sastoji od 20 časova nastave nedeljno u grupi. Intenzivno Obuka je podeljena na 30 nastavnih časova nedeljno. Njih 10 je u minigrupama od 8 osoba.

OSD kurs Pored kursa, postoji i OSD trening. Kurs uključuje 8 časova specijalizovane priprema za ispit- koji se dodatno plaća.

Letnji kamp u Berlinu

Nigde učenje nemačkog nije zabavnije nego u Berlinu! Školski stambeni objekat se nalazi u centralnom delu glavnog grada po imenu Berlin Mitte. Odavde možete brzo i lako doći do svih važnih znamenitosti. Do Rajhstaga iii do Brandenburške kapije ćete biti za 15 minuta ili manje. 

U Berlinu ima mnogo toga da se vidi. Od ponedeljka do petka popodne, program za slobodno vreme nudi kombinaciju obilaska grada, poseta muzejima, sporta i zabave. Uveče u okviru zabavnog programa učenici mogu uživati u filmovima, tematskim zabavama, diskotekama i različitim radionicama. 

Kurs nudi 20 ili 24 školskih časova nedeljno. Glavni cilj kursa biće govor i samouvereno i tečno korišćenje jezika. Vaš nastavnik usmerava instrukcije ka vežbanju i posebnu pažnju posvećuje stvaranju uzbudljive atmosfere u kojoj se možete ,,igrati" jezikom. Nastavnici uključuju kratke testove tako da dobijate povratne informacije o razvoju Vaše jezičke veštine.

Letnji kamp u Minhenu ( Za decu od 14-17 godina)

Glavni grad Bavarske je svakako najgostoljubiviji i najbezbedniji veliki grad na svetu. Učenici žive u modernoj rezidenciji zajedno sa osobljem škole, a kursevi nemačkog jezika se održavaju u istoj zgradi. Škola je na samo tri tramvajske stanice udaljena od Marienplatza (gradskog trga) i bezbrojnih znamenitosti i atrakcija - ne može biti jednostavnije otkriti Minhen! 

Kurs nudi 20 ili 24 školskih časova nedeljno. Glavni cilj kursa biće govor i samouvereno i tečno korišćenje jezika. Vaš nastavnik usmerava instrukcije ka vežbanju i posebnu pažnju posvećuje stvaranju uzbudljive atmosfere u kojoj se možete ,,igrati" jezikom. Nastavnici uključuju kratke testove tako da dobijate povratne informacije o razvoju jezika.

 

Letnji kamp jezika za mlade, Lindenau, Bodensee

Škola se nalazi u mirnom gradu Lindau, u Nemačkoj. Ima direktan pogled na Bodensko jezero, živopisnu luku i obližnje Alpe. Atmosfera je veoma prijatna za uspešan i lep boravak tokom jezičkog kursa.

Ovaj kurs nemačkog jezika je pogodan za mlade učesnike koji žele da unaprede svoje veštine nemačkog jezika uz dosta zabave. Pored osnovnih veština čitanja, slušanja, pisanja i govora, nastavnici uključuju i gramatiku u svoj program nastave. Nakon osnovnog testa, učesnici će biti grupisani u odgovarajuća odeljenja (nivo A1 – B2) sa prosečnom veličinom od 8 učenika. Kurs se održava od ponedeljka do petka, uglavnom ujutru uz dva popodneva nedeljno. Raznovrsne opcije za slobodno vreme upotpunjuju program kursa. Učenici mogu birati između sportskog i kreativnog programa. Posebno se izdvajaju poludnevni ili celodnevni izleti u bližu i širu okolinu.

Kurs:

  • Min. 5 učenika po razredu
  • Maks. 12 učenika po razredu
  • Časovi: 9:00 - 12:00 (pon do pet)
  • + 2 popodneva 13:30 – 15:25
  • 25 časova nedeljno
  • Nivo A1 – B2

Konsultanti IntegralEdu su tu da odgovore na pitanja u vezi studiranja u Nemačkoj i biće uz vas tokom upisa na odabrani univerzitet.

Integral Edu vam može pomoći da isplanirate savršeno leto.

Prijavite se za besplatno savetovanje ili kontaktirajte kancelariju Integral Edu-a putem mejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 93.

Povezane vesti

Kursevi jezika u inostranstvu - 8 saveta za rodite...

Postoje brojni Letnji kampovi za različite potrebe i želje. Zaista postoji nešto za svakoga. Akademski kampovi, sportski kampovi, engleski kampovi, nemački kampovi, francuski kampovi, avan...
16.03.2024 Vidi više

Letnji kampovi u inostranstvu sa pratnjom

Bez obzira na to koji tip letnjeg kampa izaberete, koristi stečene takvim iskustvom ogromne su, a neke od njih opisane su u ovom članku. Grupa sa zajedničkim snovima i interesima, sa kojom istražujet...
14.12.2023 Vidi više

Koji su najbolji ili najprestižniji univerziteti u...

Studenti su često zbunjeni i ne znaju kako da odaberu univerzitet gde bi nastavili svoje visoko obrazovanje. Postoji toliko bitnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom izbora budućeg uni...
01.08.2023 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
20.07.2023 Vidi više

Novi IntegralEdu partner: Ducere Global Business S...

Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo nedavno postali zvanični predstavnik Ducere Global Business School - Globalne poslovne škole svetske klase sa potpuno akreditovanim univerzitetskim diplomam...
07.07.2023 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
07.06.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.