7 razloga zašto upisati studije medicine


Ako si zainteresovan/a za studiranje medicine, otkrij sedam razloga kako studiranje ove popularne nauke može da ti pomogne da unaprediš svoju karijeru i šta je to što medicina može da učini za tebe i tvoju budućnost.


1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja

Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od šest meseci nakon odlaska.

Ako završiš studije medicine, skoro ti je zagarantovano mesto osnovnog lekara, što je prvi korak da postaneš potpuno kvalifikovani lekar.


2. Visoka plata

Medicinski radnici su dobro plaćeni; prosečna početna plata je preko 30.000 funti. Ostani u profesiji i možda ćeš zarađivati šestocifrenu platu do trenutka kada dođe vreme za penziju – prilično ubedljiv razlog za studiranje medicine.


3. Praktična i teorijska nastava

Iako ova tema zahteva mnogo komplikovane teorije, takođe ćeš imati veoma praktičan pristup učenju. Univerziteti opremaju studente medicine veštinama potrebnim da postanu praktičari, tako da ima smisla da kurs uključuje veliki deo praktičnog rada.

Provešćeš većinu svog vremena na radnim mestima u bolnicama za podučavanja. Položaji su dizajnirani da te izlože raznim medicinskim specijalnostima i da ti daju priliku da komuniciraš sa pacijentima.4. Prenosive veštine

Diplomci medicine su veoma cenjeni u većini sfera života, tako da ako odlučiš da se baviš drugom profesijom, biće mnogo opcija. Diploma medicine će razviti tvoj profesionalizam, komunikaciju, upravljanje vremenom, sposobnost da radiš kao deo tima, istraživačke veštine i još mnogo toga – veštine koje se sve mogu primeniti na razne druge profesije i sektore.


5. Vratite društvu

Kao student, i u svojoj karijeri, imaćeš direktan uticaj na živote ljudi. Ako si savesna osoba, karijera u medicini će sigurno zadovoljiti tvoj osećaj dužnosti. Većina lekara to navodi kao glavni razlog za izbor karijere u medicini.

Svaki posao ima svoje izazove. Ali medicina je zaista jedan od onih poslova koji ti svaki dan donosi drugačiji izazov.

Upoznavanje novih pacijenata i rešavanje različitih problema postaće svakodnevna pojava. Takođe ćeš učiti nove tehnike i prilagođavati se najnovijoj tehnologiji. Zaboravi svakodnevnu rutinu sedenja ispred računara – vraćaćeš se svakog dana osvajavši novi nivo sjaja!


6. Putujte svetom

Mnogi kursevi medicine obuhvataju izborni period od 6-12 nedelja, što je prilika za tebe da studiraš van svoje matične medicinske škole. Mnogi studenti koriste ovu priliku za putovanja, gde doživljavaju drugačiju kulturu, učestvuju u humanitarnom radu i vide kako se medicina praktikuje u drugoj zemlji.

Pored toga, diploma medicine ti otvara vrata da se baviš medicinom širom sveta. Potrebni su nam lekari širom sveta, tako da je tvoj prozor prilika globalan. Takođe možeš da se pridružiš međunarodnoj dobrotvornoj organizaciji ili nevladinoj organizaciji koja ti daje priliku da pomogneš ugroženim zajednicama.


7. Raznovrsnost karijera i kurseva

Postoji mnogo različitih grana medicine – to će se pokazati na tvom kursu, a kasnije i u tvojoj karijeri. Jednog dana ćeš možda studirati neurohirurgiju, a sledećeg ćeš učiti o podiatriji - bukvalno ćeš posmatrati ljudsko telo od glave do pete. Diplomirani lekari imaju preko 60 specijalnosti koje im stoje na raspolaganju. To je neverovatno širok raspon, koji ide od pedijatrije (lečenje novorođenčadi, dece i tinejdžera) do psihijatrije (lečenje mentalnih i emocionalnih poremećaja) i javnog zdravlja (lečenje zajednica i kreiranje politike umesto pojedinaca).


Ne propustite virtuelni događaj 23. jun posvećen medicinskom obrazovanju u inostranstvu. Razgovaraćemo o osnovama studiranja medicine u inostranstvu i otklonićemo sve vaše brige. Uključite se da biste saznali o prednostima studiranja medicine u inostranstvu, da biste dobili informacije o najpopularnijim medicinskim školama, uslovima za prijem i rokovima i još mnogo toga. Ne zaboravite da se registrujete i sačuvate svoje mesto OVDE
Istaknute Objave
Najnovije Objave