Nemački letnji kampovi kao veliki plus prilikom upisa na nemačke univerzitete!
Nemački letnji kampovi kao veliki plus prilikom upisa na nemačke univerzitete


Letnji kampovi u inostranstvu imaju mnoštvo koristi za decu i mlade i mogu dovesti do postizanja ličnih i akademskih ciljeva. Tim više kada govorimo o letnjim kampovima kod kojih je obrazovna komponenta neophodna, poput onih iz IntegralEdu portfelja.


Što se tiče letnjih kampova u Nemačkoj, oni su odlično sredstvo za sve više budućih međunarodnih studenata nemačkih univerziteta, koji žele da dođu do određenog nivoa znanja nemačkog jezika pre upisa i koji žele da poboljšaju svoje jezičke veštine. Letnji kampovi u Nemačkoj su takođe veoma popularni, jer pružaju mogućnost studentima da polože potrebne ispite i steknu sertifikat neophodan za upis na osnovne, master ili doktorske programe, ali i za upis u osnovne i srednje škole.

Nemačka je najatraktivnija zemlja studija za međunarodne studente, nakon zemalja engleskog govornog područja. Pored činjenice da nemački univerziteti (i privatni i državni) zauzimaju vodeća mesta na međunarodnim listama, još jedan vrlo važan razlog zašto se pažnja stranih studenata usmerava na ovo odredište je činjenica da u određenim pokrajinama studenti ne plaćaju školarinu na državnim univerzitetima.


Nemački letnji kamp - brz način za dobijanje jezičkog sertifikata

Ako ste u 2. ili 3. Razredu srednje škole, iskoristite svoje leto učestvujući u letnjem kampu nemačkog jezika. Bilo da vam je potrebno značajno unapređenje veština nemačkog jezika ili ste već na zadovoljavajućem nivou, ali ima prostora za napredak, iskustvo koje ovi kampovi donose je izuzetno, a rezultati će se brzo osetiti. Pored toga, postoje kampovi na nemačkom jeziku koji studentima nude mogućnost polaganja ispita za dobijanje sertfikata jezika nakon završetka kampa. Za upis na nemačke univerzitete su neophodni sertifikati koji potvrđuju minimum zahtevanog nivoa poznavanja jezika, a većina zahteva nivoe C1 ili C2. Evo nekoliko primera takvih kampova.


Bad Schussenried (10-13 godina; 14-17 godina)

Škola u Bad Schussenried-u ima kapacitet od 300 učenika i najveća je škola posvećena učenju nemačkog kao stranog jezika, stoga je namenjena mladima. Dizajniran za decu i mlade uzrasta od 10-13 do 14-17 godina, ovaj program prima polaznike tokom cele godine i podrazumeva između časove od 25 i 30 sati nedeljno, u zavisnosti od starosne grupe. Pored toga, studenti mogu da polažu ispite za više vrsta sertifikata: Zertificat Deutsch (ZD), Zertificat Deutsch Jugend, TELC Deutsch A1 - B2.

Bad Schussenried je monaški grad u Bavarskoj, sa 8.500 stanovnika, a okružen je Bodenskim jezerom i rekama Dunav i Iler.

Više informacija o kursevima, smeštaju, izletima, datumima početka i naknadama možete pronaći ovde .


Кamp u Berlinu , Berlin College ( 16 - 18)

Jezički centar Berlin College nalazi se u jednoj od najmodernijih oblasti Berlina, Prenzlauer Bergu, u blizini Muzejskog ostrva, Brandenburške kapije, Rajhstaga i tržnog centra Hackescher Markt. Prostire se na površini od 9.000 kvadratnih metara u prelepom vrtu. Nastava se održava u terminu od 15:30 do 19:00, u grupama do 12 osoba.


Akademski kamp Schloss Heessen (11 - 17)

Akademski kamp Nemačka nalazi se u mestu Schloss Heessen, u gradu Hamm, veličanstvenom zamku nedaleko od Kelna, Dizeldorfa i Bona. Metodologija nastave zasniva se na CLIL: Content and Language Integrated Learning (Integrisano učenje sadržaja i jezika). Proučavate sadržaj akademskih predmeta i istovremeno poboljšavate svoje znanje engleskog i/ili nemačkog jezika. Proširićete svoje akademsko znanje i razviti veštine pisanja eseja i veštine razmišljanja (kritičko, logično, reflektivno, metakognitivno i kreativno razmišljanje).

Kurs

Explorers: 11–14 god.

Studiraćete puni kurikulum koji uključuje: jezik i književnost, matematiku, nauke, društvene studije i umetnost. Možete odabrati kurs "Ekplorers" na nemačkom ili engleskom jeziku.

Engagers : 15–17 god.

Za izbor se nude sledeći predmeti na engleskom jeziku:

  • Art

  • Economics, business & entrepreneurship

  • English & essay writing

  • Mathematics

  • Presentations & interviews

  • Science

  • Social Studies

  • Theory of Knowledge (ToK)

  • World literature

Nemački letnji kamp u poznatoj lokalnoj školi - idealno pred-univerzitetsko iskustvo

Za decu i mlade koji imaju snažni afinitet prema nemačkom kulturnom i jezičkom prostoru koji žele da na vreme istraže mogućnosti studija ili koji razmišljaju da završe srednju školu u Nemačkoj i prijave se na lokalni univerzitet, evo nekoliko primera letnjih kampova u Nemačkoj koji se održavaju u poznatim internatima. Nakon što je učenik proveo najmanje dve nedelje u takvom kampu, pored poboljšanja nemačkog jezika, takvo iskustvo bi prirodno moglo dovesti do želje za nastavkom školovanja u nemačkoj.


St. Gilgen International School (10-15 godina)

Smešten na maloj udaljenosti od Salzburga, St. Gilgen nalazi se pored obale jezera Volfgang, okružen planinskim grebenima. Škola nudi kvalitetno obrazovanje, primenjujući IB programe. Više o St. Gilgen možete pronaći ovde . Što se tiče grada, poznat je po Mocartovom festivalu klasične muzike i po skijaškim stazama.

Tokom leta, mladi se okupljaju iz celog sveta kako bi učestvovali u kampovima koji su organizovani u ovoj školi. Postoje kursevi engleskog i nemačkog jezika po vašem izboru. 3 sata dnevno interaktivni i intenzivni kursevi upotpunjeni su sportskim i rekreativnim aktivnostima.

Više informacija o kursevima, smeštaju, izletima, datumima početka i naknadama možete pronaći ovde .

Iskustvo studenata tokom letnjeg kampa u Nemačkoj

Pre nego što odlučite da je Nemačka pravo odredište za vas, bilo bi sjajno imati iskustvo koje će vam približiti šta bi ovde značilo biti student. Evo primera letnjeg kampa koji zadovoljava ovu potrebu.


Letnji univerzitet (Berlin, Minhen, Frankfurt ili Hambrug) 17+ godina

Tokom četiri nedelje, studenti mogu da poboljšaju svoje znanje nemačkog jezika kombinujući standardne kurseve jezika sa radionicama tokom kojih će se istraživati relevantne socijalne, kulturne i ekonomske teme. U svakom gradu gde se odvija ovaj kurs, za radionice se predlaže određena tema. Studenti će imati izazov da razviju projekat na zadatu temu iz oblasti kulture i civilizacije. Sadržaj je namenjen učenicima koji imaju za cilj da nastave studije na nemačkim univerzitetima, posebno ako je fokus na specijalizacijama kao što su: marketing, biznis i druge specijalizacije u kulturnoj i društvenoj oblasti. Studenti imaju koristi od vežbe izrade akademskog rada, pod mentorstvom domaćih nastavnika nemačkog jezika.

Moguće teme projekta:

· Berlin: Metropolis - prošlost, sadašnjost i budućnost glavnog grada

· Frankfurt: Novac, novac, novac - ekonomski i finansijski život u Nemačkoj

· Hamburg: Pristup svetu - Globalizacija na zemlji, vodi i vazduhu

· Minhen: Između laptopa i Leaderhosena


Više informacija o kursevima, smeštaju, izletima, datumima početka i naknadama možete pronaći ovde

Кontakt konsultanti IntegralEdu su tu da odgovore na pitanja u vezi studiranja u Nemačkoj i biće uz vas tokom upisa na odabrani univerzitet.

<<Prijavite se za besplatno savetovanje! >>
Istaknute Objave