Studirajte u Londonu - Napravite pravi izbor za studiranje u inostranstvu!


Studiranje u Londonu, gde postoji na desetine institucija visokog obrazovanja, je sjajna prilika za vas.

Kako odabrati najbolji univerzitet za vas i kako napraviti pravi izbor za studiranje u inostranstvu?


Uz vrhunske institucije poput King’s College London, London School of Economics, University College of London i Imperial College, u Londonu postoje i mnogi drugi univerziteti, od kojih su mnogi visoko rangirani.

Pored željene oblasti studija, drugi aspekti koje treba uzeti u obzir prilikom odabira studija u Londonu su lokacija i vrsta univerziteta - da li preferirate bučni život u centralnom Londonu ili biste više voleli kampus u mirnom delu, izvan centra grada? Da li bi vam više odgovarao univerzitet sa velikom studentskom populacijom ili sa malom studentskom zajednicom?

Postoji nekoliko faktora koji mogu uticati na izbor pravog univerziteta za vas.


1. Specijalizovani ili opši univerzitet za studije u Londonu

Idealan opšti univerzitet je onaj koji ima raznovrsnu grupu nastavnika i istraživača iz mnogih disciplina, koji komuniciraju i razmenjuju različite perspektive i talente. Specijalizovani univerziteti imaju intenzivan fokus, koji se često ogleda u njihovom višem rangiranju u polju specijalizacije.

Univerzitet u Londonu, koji se smatra jednim od najvećih univerziteta u zemlji, sastoji se od 18 koledža, uključujući svetski poznate institucije poput King's College London, LSE i UCL, ali i više specijalizovanih institucija kao što su Kraljevska muzička akademija, Royal Veterinary College i Institut umetnosti Courtauld. Oni deluju kao manje-više nezavisne institucije i svi imaju svoje kulture i identitete.

- LSE je jedan od najprestižnijih centara na svetu za proučavanje ekonomskih i socijalnih politika. Međutim, Škola orijentalnih i afričkih studija (SOAS) nudi kombinovane diplome koje prate ekonomiju sa različitim predmetima kao što su persijski, hebrejski, istorija i afričke studije.

- Kraljevski koledž umetnosti i Univerzitet umetnosti u Londonu nude visoko rangirane studijske programe u oblasti umetnosti i dizajna i visoko su specijalizovane institucije. Goldsmiths takođe nudi visoko cenjen BA iz likovnih umetnosti u širem umetničkom okruženju.

- Kraljevski muzički koledž, Kraljevska muzička akademija i Guildhall School of Music and Drama nude neke od najprestižnijih programa scenskih umetnosti širom sveta, dok Royal Holloway, Queen Mary and King's College nude programe umetnosti i dizajna na sličnim nivoima.

U nekim specifičnim oblastima studija, specijalizovana institucija je gotovo jedini način studiranja. Na primer, u Londonu postoji samo jedno mesto za izučavanje veterinarskih nauka. Kraljevski veterinarski koledž je institucija sa najvišim nivoom na svetu za ovu oblast studija.


2. Izbor između života u urbanom ili prigradskom okruženju i studiranje u Londonu

Većina londonskih univerziteta nalazi se u blizini centra grada, što znači da studenti imaju pristup londonskim kulturnim dobrima, sportskoj infrastrukturi i noćnom životu. Od Queen Mary i Univerziteta u Istočnom Londonu do Univerziteta u Zapadnom Londonu, više od 30 visokoškolskih ustanova nudi studijske programe za desetine hiljada studenata iz celog sveta.

Richmond, Američki univerzitet u Londonu, jedinstven je po tome što nudi diplome u Velikoj Britaniji i SAD-u, a ima prelep kampus u Richmond Hill-u, za sve one koji više vole opušteniju atmosferu. Univerzitet Middlesex je univerzitet čiji kampus se nalazi u blizini parka Sunny Hill na periferiji Hendona. Middlesex nudi širok spektar programa za osnovne studije.

Kampus St. Mary's je izgrađen oko velikog univerzitetskog parka St. Mary's u Twickenham-u, i na raspolaganju ima čak dva terena za golf. Još jedna prilika da studirate dalje od užurbanog ritma života u centralnom Londonu je St. George's, jedini univerzitet u Velikoj Britaniji u potpunosti fokusiran na medicinu i zdravstvenu zaštitu, smešten na istom mestu kao i bolnica St. George, u Tooting-u, jugozapadnom Londonu.


3. Izbor između univerziteta sa velikom studentskom populacijom ili male studijske zajednice u Londonu

Izbor univerziteta prema veličini možda se ne čini važnim, ali to može biti razlika između pozitivnog ili izazovnijeg iskustva. Ako vam nije prijatna ideja o velikom kampusu sa hiljadama učenika, možda će vam više odgovarati manje i intimnije okruženje.

Ravensbourne je mali univerzitet u Greenwich-u, fokusiran na medije, dizajn i kreativne umetnosti, a njegova uska povezanost sa industrijom je veliki plus prilikom zapošljavanja mladih diplomaca na nekim od najplaćenijih poslova u zemlji (96% studenata se zaposli ili nastavi studije nakon godinu dana od završetka studija).

S druge strane, ne možete pronaći obrazovnu instituciju manju od Courtauld Institute for Art, vodeće svetske institucije za obrazovanje u oblasti istorije umetnosti. Sa samo 200 studenata može se pohvaliti velikim brojem slika svetske klase, koji čak premašuje i broj studenata.


4. Ostali kriterijumi za izbor univerziteta za studiranje u inostranstvu

Mnogo je kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom traženja studija u Londonu.

Možda su vam studentske sportske aktivnosti važne, u tom slučaju vredi razmisliti i o Brunel univerzitetu i o univerzitetu East London. Život tokom studiranja može biti iskustvo koje može u velikoj meri uticati na vaš celokupni utisak života u inostranstvu, pa vredi razmisliti o kampusima UCL-ovog St Pancras Way ili Gowar Hall u Royal Holloway-u.


Odlučite koji su vam kriterijumi najvažniji kako biste osigurali da vaše iskustvo na univerzitetu u Londonu bude korisno - i akademski i životno. Možete biti sigurni da sa toliko prilika možete pronaći univerzitet u Londonu koji odgovara vašim potrebama i kriterijumima.


Najbolje rangirani Univerziteti, smešteni u Londonu, za koje Integral može da vam pomogne da se prijavite:


Imperial College London

King's College London

University College London

London School of Economics

University of Westminster

University of Greenwich

University of East London

University of West London London

London South Bank University

City, University of London

Royal Holloway, University of London

London Metropolitan University

Middlesex University

Brunel University London

University of the Arts London

Kingston University

Goldsmiths, University of London

Queen Mary University of London


Prijave na sve univerzitete, koji su deo World Education mreže, potpuno su besplatne - MASTER studije, osnovne studije, MBA, stipendije za studiranje u inostranstvu!


Prijavite se za besplatno savetovanje! >>Istaknute Objave
Najnovije Objave