SRB_BNN(WEF-09-2022)_480x290px.gif

Transformišite svoju karijeru i povećajte potencijal za zaradu  sa MBA ili master diplomom

SRB_LPC(MBA)_600x600px.png

Usavršavanje profesionalnog znanja

 

Zaradite više sa masterom

 

Napredak u karijeri

 

Promeni karijeru ili specijalizaciju

 

Veća mreža profesionalnih kontakata

Poboljšane mogućnosti zapošljavanja

Takođe, ukoliko ste odlučili da master završite u inostranstvu, vaše komunikacione veštine i socijalna inteligencija će biti na testu. Bićete otovreni ka drugim kulturama, stavovima, načinu razmišljanja. U ovom periodu se stiče profesionalno samopouzdanje. Sve ove veštine su neprocenljive u karijernom napredovanju i životu uopšte.

Popularni tipovi Master diploma

 

Pogledajte vise tipova master diploma, kao i njihovih skraćenica. Kada pretražujete programe, skraćenice vam odmah govore o kojoj vrsti programa se radi i kakvu ćete kvalifikaciju steći po završetku studija.

Kako izabrati Master program?

 • U koliko ste već stekli diplomu osnovnih studija

Nosioci diplome osnovnih studija imaju čitav niz predmeta koje se izučavali kao i odgovarajući broj kredita za te predmete, što su glavni akademski kriterijumi prilikom prijavljivanja na željeni master program. Ovo omogućava lakši, informisan i optimalan izbor odgovarajućih master studija. Proučite rokove i prijavite se za ispit za jezički sertifikat što je pre moguće.

 • U koliko ste završna godina na fakultetu 

Započnite svoje istraživanje i selekciju na početku poslednje godine osnovnih studija. Dajte sebi vremena da pribavite neophodna dokumenta, pripremite se i položite ispit za sertifikat na jeziku na kojem se izvodi nastava. Saznajte da li postoje zahtevi za određene predmete na osnovnim studijama da biste planirali svoje izborne module u poslednjoj godini. Uporedite finansijske uslove i rokove.

 • U koliko želite da promenite oblast stuidja ili zaposlenja 

Detaljno istražite kakvi su posebno osmišljeni programi za kandidate bez odgovarajuće diplome iz slične oblasti. Proverite da li se uslovi za ESPB kredite mogu pokriti stečenim radnim iskustvom ili dodatnim modulima koje neke škole nude tokom leta.

Uslovi za upis na master

Za upis na master studije potrebno je da posedujete bečelor diplomu sa osnovnih ili specijalističkih studija na akreditovanom programu u bilo kojoj državi da ste studirali.

U akademskom smislu, master diploma je najraznovrsnija kvalifikacija koju možete steći. Osim po dužini trajanja, razlikuju se po tipu, disciplinarnosti, stilovima predavanja i po tome da li su istraživački ili strukovni. Neki su multidisciplinarni pa ne ulaze ni u jednu kategoriju striktno.

 

Trajanje​

Master programi traju od jedne do dve i po godine. Jednogodišnji masteri uglavnom podrazumevaju da ste završili četvorogodišnje studije i imate 240ESPB bodova. Međutim postoje i masteri, recimo u Velikoj Britaniji, na koje se možete upisati posle trogodišnjih osnovnih studija i sa 180ESPB bodova. Dvogodišnji masteri zatevaju minimum trogodišnje osnovne studije i 180 ESPB poena. Strukovni, odnosno specijalistički masteri uglavnom traju godinu dana i njih možete pronaći u Velikoj Britaniji, Holandiji, Italiji, Austriji , Španiji, Švedskoj, SAD-u, Kanadi itd. Istraživački masteri su uglavnom dvogodišnji

To MBA or not to MBA?
MBA - najtraženija svetska diploma poslovnog upravljanja

MBA (Master in Business Administration) ili „Master u poslovnoj administraciji“ je međunarodno priznata profesionalna diploma dizajnirana da razvije veštine potrebne za karijeru u poslovanju i upravljanju. Diploma se široko smatra neophodnom za one koji ciljaju najviše rukovodeće položaje na C nivou. U osnovi, MBA se odnosi na opšte upravljanje. Diploma je master iz teorije i prakse poslovnog upravljanja. To je široko proučavanje svih glavnih aspekata upravljanja i primene principa poslovanja i upravljanja. Kurikulum uključuje kurseve u osnovnim studijama kao što su računovodstvo, finansije, marketing, ljudski resursi, opšte upravljanje, operacije, strategija, liderstvo i pregovori i izborni predmeti koji se temelje na osnovama upravljanja, omogućavajući studentima da prodube svoja znanja i veštine u oblastima relevantnim za njihove lične ciljeve i ambicije u karijeri.

Zashto MBA? 

 

1. Pređite sa MBA na mesto izvršnog direktora

Koji upravlja svetom? MBA diplomci. Diplomci MBA-a vode neke od najvećih svetskih firmi: Apple, Google, JPMorgan i Coca-Cola.

 

2. Udvostručite svoju zaradu

Brzo se obogatite povratom ulaganja za manje od četiri godine.

 

3. Promenite industriju

Želite li da pređete sa finansija na modu? MBA je savršena prilika za novi početak.

 

4. Pristupite vrhunskim poslodavcima

MBA programi „otvoriti oči za beskrajne mogućnosti“.

 

5. Studirajte i radite u najboljim gradovima sveta

Odluka o mestu studiranja može odrediti vašu buduću karijeru. Izabrati mudro. Boston, San Francisko, Njujork, London, Dubai, Pariz, Melburn, Tokio i London svrstani su među ne samo najbolje studentske već i poslovne gradove na svetu!

 

6. Pokrenite sopstveni posao

Šta to imaju zajedničko Nike, Gap i Victoria’s Secret? Sve su ih započeli MBA diplomci. Jednostavno je: Ako želite da pokrenete sopstveni poslovni poduhvat, MBA vam daje alate i podršku za to.

 

7. Promenite način razmišljanja

MBA će vam ući u glavu i um i suštinski promeniti način na koji gledate na svet.

 

8. Budite vođa

MBA programi su poligon za buduće svetske poslovne lidere.

 

9. “Prodajte se”

MBA vas uči kako da se plasirati.

 

10. Upoznajte industrijske stručnjake

MBA otvara vrata. Uđite u krug karijernih događaja i steknite kontakte na samom vrha industrije.

Koju zemlju da izaberem za master u inostranstvu?

Izbor države u kojoj ćete ići na master studije može da zavisi od više kriterijuma:

 • Lični izbor zbog porodice, okolnosti itd.

 • Troškovi života

 • Kvalitet akademskog programa

 • Visina školarine

 • Uslovi za zapošljavanje ili praksu tokom ili nakon studija

 • Sigurnost

 • Broj internacionalnih studenata itd.

Popularne zemlje za srpske studente sa Velika Britanija, Švajcarska, Holandija, Austrija, Španija, Italija, Slovenija, Grčka, Kanada

Pogledajte naš spisak univerziteta i zemalja ovde 

IntegralEdu preporučuje:

greenwich.gif
seg.jpg
essex.gif
eu-business-school-logo.png
MIP.png
fontys_logo.jpg
university__university-west--logo.png
Vrije_Universiteit_Brussel_logo.svg.png
tilburg.png
KarelDeGrote.jpg
Docs_Icon.png

Dokumenta potrebna za upis na master studija u inostranstvu

 

Svu dokumentaciju za upis možete nam poslati putem imejla, a mi ćemo istu dostaviti u aplikaciji. Za većinu univerziteta potrebna je sledeća dokumentacija:

 

 • Važeći pasoš – fotokopija

 • Diploma sa osnovnih studija i transkript ocena

 • Potvrda sa univerziteta o trenutnom statusu i predviđenom završetku fakulteta

 • CV

 • Motivaciono pismo na engleskom jeziku

 • 1-2 pisma preporuke na engleskom jeziku

 • Sertifikat znanja stranog jezika (IELTS/TOEFL/CAE/CPE/DELF B2/OSD B2/CELI/CILS/C1 Goethe Zertifikat )

 • Portfolio za umetničke fakultete

Scholar_Icon.png

Stipendije

Stipendije za master studije razlikuju se od zemlje do zemlje, kao i od univerziteta do univerziteta. Ono što je bitno kod prijave za stipendije jeste da pažljivo pročitate uslove i počnete pripreme na vreme.

Najvažnija dokumenta koja su potrebna za konkurisanje su svakako motivaciono pismo i biografija. Jako je važno da posvetite pažnju onome što pišete i sebe predtavite u najboljem svetlu. Donosiocima odluka je bitno da čuju vašu priču – koji su vaši motivi za konkurisanje na stipendiju, na koji način planirate da je iskoristite, šta je ono što vas izdvaja od drugih kandidata. Pored toga, gleda se vaš uspeh na fakultetu, gde je uglavnom minimalna prosečna ocena koja se od vas zahteva 8.5, kao i visok nivo znanja jezika na kom planirate da studirate.

Neke od najpoznatijih stipendija za master studije su:

 

 • Chevening Stipendija britanske vlade

 • Stipendija švedskog instituta

 • Fulbright stipendija američke ambasade

 • DAAD stipendije za studije u Nemačkoj

 • OeAD stipendije za studije u Austriji

 • Nacionalna stipendija Francuske

 • Nacionalna stipendija Italije

 • Stipendium Hungaricum

Preporučujemo vam da pogledate i na stranici univerziteta za koji se prijavljujete kakve stipendije nude, kao i koji su uslovi.

Prijave

!!! Započni aplikaciju sa IntegralEdu do 31. AVGUSTA i dobićeš 50 EVRA POPUSTA na usluge prijave

Molimo vas da nas kontaktirate za više informacija o rokovima upisa. Veliki broj univerziteta ima više upisnih rokova tokom godine, tako da im se možete pridružiti više puta u toku godine.

Prijavite se na našu mejling listu i budite u toku sa novim informacijama o studijama i preuzmite našu onlajn brošuru u kojoj možete videti deo univerziteta sa kojima sarađujemo.