Unapredi svoju karijeru sa  MASTER diplomom sa prestižnih univerziteta u inostranstvu!

SRB_LPC(MBA)_600x600px.png

Usavršavanje profesionalnog znanja

 

Zaradite više sa masterom

 

Napredak u karijeri

 

Promeni karijeru ili specijalizaciju

 

Lični razvoj

" Takođe, ukoliko ste odlučili da master završite u inostranstvu, vaše komunikacione veštine i socijalna inteligencija će biti na testu. Bićete otovreni ka drugim kulturama, stavovima, načinu razmišljanja. U ovom periodu se stiče profesionalno samopouzdanje. Sve ove veštine su neprocenljive u karijernom napredovanju i životu uopšte."

Uslovi za upis na master

Za upis na master studije potrebno je da posedujete bečelor diplomu sa osnovnih ili specijalističkih studija na akreditovanom programu u bilo kojoj državi da ste studirali.

U akademskom smislu, master diploma je najraznovrsnija kvalifikacija koju možete steći. Osim po dužini trajanja, razlikuju se po tipu, disciplinarnosti, stilovima predavanja i po tome da li su istraživački ili strukovni. Neki su multidisciplinarni pa ne ulaze ni u jednu kategoriju striktno.

 

Trajanje​

Master programi traju od jedne do dve i po godine. Jednogodišnji masteri uglavnom podrazumevaju da ste završili četvorogodišnje studije i imate 240ESPB bodova. Međutim postoje i masteri, recimo u Velikoj Britaniji, na koje se možete upisati posle trogodišnjih osnovnih studija i sa 180ESPB bodova. Dvogodišnji masteri zatevaju minimum trogodišnje osnovne studije i 180 ESPB poena. Strukovni, odnosno specijalistički masteri uglavnom traju godinu dana i njih možete pronaći u Velikoj Britaniji, Holandiji, ItalijiAustriji , Španiji, Švedskoj, SAD-u, Kanadi itd. Istraživački masteri su uglavnom dvogodišnji.

Pogledajte kratak pregled tipova master diploma, kao i njihovih skraćenica. Kada pretražujete programe, skraćenice vam odmah govore o kojoj vrsti programa se radi i kakvu ćete kvalifikaciju steći po završetku studija.

Koju zemlju da izaberem za master u inostranstvu?

Izbor države u kojoj ćete ići na master studije može da zavisi od više kriterijuma:

 • Lični izbor zbog porodice, okolnosti itd.

 • Troškovi života

 • Kvalitet akademskog programa

 • Visina školarine

 • Uslovi za zapošljavanje ili praksu tokom ili nakon studija

 • Sigurnost

 • Broj internacionalnih studenata itd.

Popularne zemlje za srpske studente sa Velika Britanija, Švajcarska, Holandija, Austrija, Španija, Italija, Slovenija, Grčka, Kanada

Pogledajte naš spisak univerziteta i zemalja ovde 

IntegralEdu preporučuje:

greenwich.gif
essex.gif
Coventry University Logo landscape.png
ports.gif
Docs_Icon.png
seg.jpg
eu-business-school-logo.png
fontys_logo.jpg
tilburg.png
Uni_Chester.jpg

Dokumenta potrebna za upis na master studija u inostranstvu

 

Svu dokumentaciju za upis možete nam poslati putem imejla, a mi ćemo istu dostaviti u aplikaciji. Za većinu univerziteta potrebna je sledeća dokumentacija:

 

 • Važeći pasoš – fotokopija

 • Diploma sa osnovnih studija i transkript ocena

 • Potvrda sa univerziteta o trenutnom statusu i predviđenom završetku fakulteta

 • CV

 • Motivaciono pismo na engleskom jeziku

 • 1-2 pisma preporuke na engleskom jeziku

 • Sertifikat znanja stranog jezika (IELTS/TOEFL/CAE/CPE/DELF B2/OSD B2/CELI/CILS/C1 Goethe Zertifikat )

 • Portfolio za umetničke fakultete

Scholar_Icon.png

Stipendije

Stipendije za master studije razlikuju se od zemlje do zemlje, kao i od univerziteta do univerziteta. Ono što je bitno kod prijave za stipendije jeste da pažljivo pročitate uslove i počnete pripreme na vreme.

Najvažnija dokumenta koja su potrebna za konkurisanje su svakako motivaciono pismo i biografija. Jako je važno da posvetite pažnju onome što pišete i sebe predtavite u najboljem svetlu. Donosiocima odluka je bitno da čuju vašu priču – koji su vaši motivi za konkurisanje na stipendiju, na koji način planirate da je iskoristite, šta je ono što vas izdvaja od drugih kandidata. Pored toga, gleda se vaš uspeh na fakultetu, gde je uglavnom minimalna prosečna ocena koja se od vas zahteva 8.5, kao i visok nivo znanja jezika na kom planirate da studirate.

Neke od najpoznatijih stipendija za master studije su:

 

 • Chevening Stipendija britanske vlade

 • Stipendija švedskog instituta

 • Fulbright stipendija američke ambasade

 • DAAD stipendije za studije u Nemačkoj

 • OeAD stipendije za studije u Austriji

 • Nacionalna stipendija Francuske

 • Nacionalna stipendija Italije

Preporučujemo vam da pogledate i na stranici univerziteta za koji se prijavljujete kakve stipendije nude, kao i koji su uslovi.

Prijave

Uz nas imate priliku da se potpuno BESPLATNO prijavite na čak 5 partnerskih institucija!

Molimo vas da nas kontaktirate za više informacija o rokovima upisa. Veliki broj univerziteta ima više upisnih rokova tokom godine, tako da im se možete pridružiti više puta u toku godine.

Prijavite se na našu mejling listu i budite u toku sa novim informacijama o studijama i preuzmite našu onlajn brošuru u kojoj možete videti deo univerziteta sa kojima sarađujemo.

00-FO-092554.jpg

Steknite i britansku i holandsku MASTER diplomu za samo godinu dana

Želiš da studiraš u inostranstvu ali ne možeš da se odlučiš između Velike Britanije i Holandije? Fontys ti nudi savršeno rešenje – jednogodišnji master program u saradnji sa britanskim univerzitetom Plymouth.

 

180713_UCW_131-stitched sm.jpg

Studiraj, zaposli se i živi u Kanadi!

Online prezentacija

“Study and Work in Canada”

Stipendije, studijski programi i prilike za sticanje radnog iskustva u Kanadi

08 Maj 2020, u 17.30 

University Canada West  & Toronto School of Management