Drugačija karijera ili šta vam studiranje u Holandiji može ponuditi?


Drugačija karijera ili šta vam studiranje u Holandiji može ponuditi?

Društvo se svakim danom sve više razvija, zbog čega postoji potreba za novim industrijama, radnim mestima i karijerama. Kaže se da će sve veći broj tipičnih i konvencionalnih profesija izumreti u bliskoj budućnosti, pa je važno pažljivo birati karijeru kako biste u budućnosti mogli napredovati bez straha od odustajanja.

Pripremili smo 6 različitih karijera koje odstupaju od standarda i mogle bi vas zanimati. Za svaku od njih možete pronaći i holandski univerzitet koji nudi odgovarajuće studije. Pogledajte članak u nastavku za više informacija.

Analitičar za poslovni razvoj, menadžer za planiranje događaja, menadžer za marketing društvenih medija

Studije: European Studies

Gde studirati? Hague University of Applied Sciences

Iz studentskih kurseva možete odabrati želite li se baviti privatnim ili javnim sektorom, međunarodnim odnosima, poslovanjem u oblasti marketinga i komunikacija, politikom, komunikacijom i stranim jezicima. Za dalje studije možete odabrati oblast prava, međunarodnog poslovanja, industrijskog razvoja i drugih oblasti.

Kreativni dizajner, producent medija

Studije: Creative Business, Media Management

Gdje studirati? NHL Stenden University of Applied Sciences

Tokom studiranja radićete iz perspektive različitih medija, razvijati koncepte i sadržaje, proučavati proizvodnju i marketing. Studiranje je podeljeno u 3 teme, od kojih je svaka obuhvaćena u jednoj studijskoj godini. Tačnije, teme su: Šta? - upoznavanje različitih medijskih sektora sa poslovnog aspekta; Kako? - taktički nivo, kako stvoriti proizvod i organizovati projektni proces i Zašto? - strategija za pristupanje problemima, proučavanje inovacija i komunikacija.

Savetnik / menadžer za ljudske resurse u međunarodnoj organizaciji, menadžer projekata

Studije: Global Management of Social Issues

Gde studirati? Tilburg University

Na ovim studijama kursevi pokrivaju širok spektar društvenih nauka potrebnih za multidisciplinarni pristup i razumevanje globalnih problema. Oni se kreću od psihologije, upravljanja projektima do statistike i međunarodnog prava. Obraćaćete se pitanjima kao što su klimatske promene, upotreba (ne) obnovljivih izvora energije, siromaštvo i održivost.

(BSc) inženjer mehatronike

Studije: Mechatronics

Gdje studirati? Fontys University of Applied Sciences

Za početak, šta je mehatronika? To je kombinacija elektrotehnike, mašinstva i računarstva. U ovoj oblasti glavna tema je osmišljavanje rešenja za sigurniji i lakši način upotrebe svakodnevnih i ne baš svakodnevnih predmeta. Od dizajna i izrade robota, ova sveobuhvatna studija savršena je za one koji žele da proučavaju kombinaciju različitih polja inženjeringa.

Sportski preduzetnik, menadžer sportskog marketinga, trener različitih fizičkih aktivnosti

Studije: Sport Studies

Gdje studirati? Hanze University of Applied Sciences

Ako ste strastveni prema sportu i želite da imate karijeru u sportskoj industriji, ova vrsta studija nudiće vam sve - sport, zdravstvo i upravljanje, povezane u jednu celinu. Po završetku studija postaćete sportski profesionalac.

Naučnik u odeljenju za istraživanje i razvoj, kontrolor kvaliteta

Studije: Molecular Life Sciences

Gdje studirati? Radboud University

Još jedno studiranje koje povezuje nekoliko nauka, u ovom slučaju hemiju, biologiju i medicinske nauke. Većina studija je laboratorijski rad, gde ćete se baviti, na primer, proučavanjem zdravih i zaraženih ćelija. Razvićete osnovno znanje potrebno za medicinski napredak.

Želite da saznate više o procesu prijavljivanja i studentskom životu u Holandiji?


Kontaktirajte Integral Edu i saznajte više:


🎓 Koji su uslovi za upis na studije u Holandiji?

🎓 Koliko dugo traju osnovne i master studije?

🎓 Kolika je školarina?

🎓 Da li postoje stipendije i prilike za finansijsku pomoć?

Prijavite se za besplatno savetovanje! >>


Za sve detalje o akademskim programima, procesu apliciranja, cenama školarine, potencijalnim stipendijama, kontaktirajte kancelariju Integral Edu na 060 062 28 92 ili nam pišite na info@integraledu.rs.

Istaknute Objave
Najnovije Objave
Archive
Pretraži po ključnim riječima