Zašto studirati nakon srednje škole?

Rana karijerna orijentacija pomaže studentima da odaberu studijski program koji im najviše odgovara

Završetak srednje škole vezuje se za mnoge emotivne i radosne trenutke, ali je praćeno i oklevanjem učenika oko sledeće faze na svom obrazovnom putu. Pitanje "Šta treba da učim nakon srednje škole?" je možda i najneizvesnije, pošto univerziteti ovih dana nude stotine programa, a izbor pravog je posebno težak bez pomoći specijalizovanih alata i dragocenog uputstva profesionalnog savetnika.


Zašto je karijerno vođenje važno?


Čovek provede više od 1/3 svog života na poslu, a u isto vreme samo 30% nas voli ono što radimo. Odabir pravog profesionalnog polja i akademskog smera dok ste još u školi pomoći će vam da pokrenete karijeru koja odgovara vašoj ličnosti i sposobnostima i pružiće vam zadovoljstvo. Statistike pokazuju da mnogi ljudi shvataju da su doneli pogrešnu odluku tek nakon što završe fakultet, ali prekvalifikacija znači dodatno ulaganje vremena i sredstava. Uz pomoć karijernih testova, kurseva i konsultanata, takve situacije se lako mogu izbeći.


Kako odabrati pravi studijski program?


Bez obzira da li ste već postavili cilj na određeni studijski program, oklevate između nekoliko ili još uvek ne znate šta uopšte želite da studirate, specijalizovani testovi i kursevi će vas uputiti na puteve karijere koji najbolje odgovaraju vašim interesovanjima i talentima . Ovo vam pomaže da napravite informisan izbor i izgradite svoj individualni plan sa koracima koje treba da sledite – od pripreme do uspešnog prijema.


Kako se pripremiti za izabrani studijski program?


Priprema za prijavu u inostranstvu često zavisi od studijskog programa koji ste odabrali, ali zajedničko za sve univerzitete sa programima engleskog jezika je da im je potreban sertifikat sa međunarodno priznatih ispita kao što je IELTS. Optimalan rezultat možete garantovati uz pripremni kurs, uz koji ćete testirati svoje znanje i steći praktične veštine i ispitne strategije.


Takođe, neki studijski programi zahtevaju dodatnu obuku iz datog predmeta. Kandidati za medicinu, na primer, moraju imati dobro znanje iz biologije i hemije, a inženjerski programi često zahtevaju razumevanje principa matematike i fizike. Zato je važno, nakon izbora akademske oblasti, istražiti šta se studira i koji su uslovi za upis.


Budući studenti na programima umetnosti, dizajna i arhitekture, na primer, moraju da podnesu kreativni portfolio prilikom prijave. Obično su potrebne godine za izradu portfolia, pa vam preporučujemo da prođete kurs na kojem ćete dobiti uputstva o različitim tehnikama i praksama u uređenju, izboru radova, rasporedu.Kako vam pomaže edukativni konsultant?


Sa svojim iskustvom i stručnošću, naši konsultanti za obrazovanje će vas uputiti na prave metode da dođete do željenih studijskih programa, univerziteta koji ih nude i destinacija koje odgovaraju vašim željama. Njihova pomoć takođe vam daje mir i sigurnost da su svi koraci pripreme i procesa prijave u skladu sa uslovima za uspešan prijem na izabranu specijalnost i da su ispoštovani svi rokovi. Štaviše, pomoć našeg tima nije ograničena samo na potvrdu vašeg mesta na univerzitetu, jer smo tu i kada ste već otišli.


Ako je vaš san da studirate u inostranstvu ili na nekom od najboljih univerziteta ili internata , zakažite svoje besplatne konsultacije sa Integral timom SADA!


PRIJAVITE SE ZA BESPLATNO SAVETOVANJE!


Istaknute Objave
Najnovije Objave