Do studija na prestižnim univerzitetima sa stipendijama za srednje škole u inostranstvu

12.04.2019

Najčešće pitanje koje čujemo od ambicioznih studenata sa velikim planovima za budućnost je: Koju školu moram da upišem da bih bio primljen na Oxford, Cambridge ili Harvard?


Najčešće pitanje koje čujemo od ambicioznih studenata sa velikim planovima za budućnost je: Koju školu moram da upišem da bih bio primljen na Oxford, Cambridge ili Harvard?

Naravno, odgovor na ovo pitanje nije jedinstven, jer vrhunski univerziteti imaju različite zahteve za pretplatu, dok različite srednje škole nude različite programe za pripremu na univerzitete. U drugim člancima, objasnili smo razliku između A-Levels i IB, a ovaj put ćemo se fokusirati na škole koje nude ove programe..

Najveći izbor škola koje nude program A-levels, koji je najčešći izbor za one koji se upisuju na britanske univerzitete, nalazi se naravno u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovde učenici mogu da biraju između Abbey College Manchester ili u prirodi (Abbey College Malvern ili Bromsgrove) u okruženju koje najbolje odgovara njihovim zahtevima. Učenici takođe imaju izbor škola koje se temelje na određenim vrednostima - Sidkot je, na primer, jedna od sedam »Kvaker« škola u Velikoj Britaniji..

Prijatan boravak međunarodnim učenicima obezbeđuje osoblje koje zajedno sa njima živi u internatu i obezbeđuje im različite aktivnosti, osim učenja u slobodno vreme, s kojima đaci dalje razvijaju svoje talente. Osim obrazovanja u odabranim školama, iskustvo življenja u internatu im daje i veću samostalnost, samopouzdanje i društvene veštine, koje razvijaju prijateljstvom sa drugim učenicima iz celog sveta.

Obrazovanje u inostranstvu kod najtalentovanijih studenata je takođe delimično podržano stipendijama, koje mogu da pokriju neke troškove školovanja. College of Sixth Form Oxford tako npr. kandidatima sa dobrim rezultatima nude stipendije do 40% školarina, kao i škola Sidcot, koja najtalentovanije nagrađuje stipendijom do 50 % školarine. Stipendija koledža D'Overbroecks nudi studentima prijavljivanje na jednogodišnji IGCSE program u visini do 6000 funti, dok je Abbey College Manchester smanjio školarinu specijalno za studente iz Evrope.

Postoje mnoge mogućnosti za studente iz Evrope koji žele da se pripreme za univerzitetske studije u Velikoj Britaniji, a izbor se može pokazati kao izazovan zadatak. Za više informacija o mogućnosti stipendiranja u britanskim srednjim školama, molimo Vas da se što pre obratite našim konsultantima, koji će rado da Vam pomognu da pronađete pravi program za vaše dete.

Povezane vesti

6 razloga da izaberete srednju školu u inostranstv...

Čak i tokom osnovne i srednje škole, ali to nije toliko iznenađujuće kao što možda mislite na prvi pogled. Problem obrazovanja dece svima je na umu, ali je problem u mnoštvu odg...
17.05.2023 Vidi više

Abbey DLD koledži - London, Kembridž, Mančester -...

Akademski programi: IGCSE, GCSE, A-level, Foundation Program Stipendije: 20% zagarantovanog popusta ( 6 600 GBP) za IntegralEdu studente za upis u septembru 2022. u Abbey DLD London i Manchester...
20.06.2022 Vidi više

Jedan od vodećih nezavisnih koledž David Game Coll...

Integral Edu vam pruža mogućnost da razgovarate direktno sa predstavnicom David Game College , jedan od vodećih nezavisnih koledža završnih godina (Sixth Form colleges) u Londonu. Gospođica Tat...
18.01.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.