"Study in Holland" Virtualni Sajam, 19. novembar, 10 - 16 h

Da li razmatrate nastavak obrazovanja u Holandiji?

19. novembra organizujemo virtualni sajam “Study in Holland” kako bismo vam omogućili pristup svim informacijama jednostavnim klikom!

🎓Dođite i saznajte više na individualnim sastancima sa predstavnicima vrhunskih univerziteta u Holandiji!

🎓Prikupite sve informacije o preko 2100 studijskih programa na engleskom jeziku

🎓 Otkrijte moderne i inovativne metode u obrazovanju

Posetite virtualni sajam “Study in Holland” 19. novembra i saznajte više:

 

🎓 Koji su uslovi za upis na studije u Holandiji??

🎓 Koliko dugo traju osnovne i master studije??

🎓 Kolika je školarina?

🎓 Da li postoje stipendije i prilike za finansijsku pomoć?

*Kada se registrujete za virtualni sajam obrazovanja, dobićete verifikacioni imejl od Brazena - platforme koju koristimo za realizaciju virtualnog sajma

Studiranje u Holandiji - osnovne i master studije u Holandiji, upis, stipendije 

Holandski način školovanja 

 • Razvijanje otvorenog uma kroz interaktivno učenje

Holandski način obrazovanja je interaktivan i usmeren na studenta. Fokusira se na timski rad, što vam omogućava lakše upoznavanje drugih međunarodnih studenata. Studiranje u Holandiji znači razvijanje otvorenog uma i uvećavanje vaše međunarodne orijentacije.

Veliki deo svih studijskih programa posvećen je pisanju eseja i radu u grupama gde se analiziraju i rešavaju određeni problemi. Takođe, dobićete šansu i za praktično radno iskustvo kroz stažiranje ili rad na eksperimentima u laboratorijama, u zavisnosti od oblasti studija.

 • Timski rad

Holandija je stekla međunarodnu slavu zahvaljujući svom stilu podučavanja, koji se fokusira na studente koji rade zajedno kao tim, baš kao što rade i na samostalnom učenju i samodisciplini. Nastavnik se ponaša kao facilitator i vodi proces učenja.

 • Interakcija na času

Interakcija na času vrlo je poželjna. Od vas se očekuje da razmišljate o znanju koje vam se izlaže i da razvijate i izražavate sopstveno mišljenje. Imate slobodu da postavljate pitanja i da budete kritički nastrojeni prema onome što predavači ili vaše kolege studenti kažu. Koristite sopstvenu kreativnost da biste primenili svoje novostečeno znanje.

 • Poštovanje svih mišljenja

Holandski metod učenja bazira se na poštovanju mišljenja i ubeđenja svakog pojedinca. Mentalni sklop nije ograničen na edukativne institucije, nego je to nacionalna karakteristika. On je temelj holandskog različitog i mnogostrukog društva. 

Školarine i troškovi života

Školarine u Holandiji su niske, a život je relativno jeftin.

 • Školarine

Za studente van EU prosečna godišnja školarina za osnovne studije iznosi između 6.000 i 15.000 evra, a za master programe između 8.000 and 20.000 evra.
 

 • Troškovi života

Iskustvo je pokazalo da studenti koji žive i studiraju u Holandiji godišnje potroše između 800 i 1.100 evra mesečno. Kao studenti možete dobiti popuste u mnogim kafićima, restoranima, muzejima i bioskopima.

Viza

Prijavljivanje za studentsku vizu za Holandiju nije toliko komplikovano, pogotovo jer ona nije potrebna svakome od vas. Za duži period studiranja (preko tri meseca) biće vam potrebna privremena boravišna dozvola (MVV) – ulazna viza.

Za studentsku vizu možete se prijaviti u Ambasadi Holandije ili u konzulatu u Srbiji.

Univerzitet takođe može da vas prijavi za MVV ili VVR (boravišna dozvola) pomoću Holandskog servisa za imigraciju i naturalizaciju (IND).

Privremenu boravišnu dozvolu možete pribaviti za do tri meseca. Vreme procesuiranja prijave za vizu obično traje mesec dana.

 

Dokumenti neophodni za prijavu za holandsku studentsku vizu:

 • Popunjen formular za aplikaciju za vizu

 • Naknada za aplikaciju za vizu (317 EUR)

 • Važeći pasoš

 • Dve fotografije

 • Rodni list

 • Prepis ocena (i diploma)

 • Zvanično pismo od univerzitetske institucije u Holandiji

 • Celokupni plan studiranja – objasnite zašto ste zainteresovani za studiranje u izabranoj oblasti i  kako i zašto je ona povezana sa vašim prethodnim studijama

 • Dokaz da imate dovoljno finansijskih sredstava za celokupan period studija (oko 870 EUR mesečno)

 • Putno i zdravstveno osiguranje

 • Test na tuberkulozu (za građane pojedinih država)

 • Fotokopije svih originalnih dokumenata

 • Biometrijske informacije

 • Međunarodnim studentima dozvoljeno je da rade do 10 sati nedeljno, ili puno radno vreme jedino u letnjim mesecima.

 

JEZIČKI ZAHTEVI ZA STUDIRANJE U HOLANDIJI

Minimalni nivo znanja engleskog jezika potreban je za studije bilo kog stepena u Holandiji, ne samo za programe na engleskom već ponekad i za one na holandskom jeziku.

Glavni testovi engleskog jezika koji se priznaju jesu IELTS i TOEFL.

8 RAZLOGA ZA STUDIRANJE U HOLANDIJI

Jeste li znali da je jedan od 10 studenata u Holandiji međunarodni student? Holandija ima preko 90.000 međunarodnih studenata i taj broj raste svake godine. Zašto bi trebalo da studirate u Holandiji?

1. Postoji preko 2.100 studijskih programa na engleskom jeziku

Holandski univerziteti nude najveći broj programa na engleskom jeziku u kontinentalnoj Evropi. Takođe, 95% Holanđana govori engleski tako da je svakodnevna komunikacija vrlo olakšana.
 

2. Za svoj uloženi novac dobijate visokokvalitetno obrazovanje i vrednovanje

Kvalitet holandskih obrazovnih institucija široko je prepoznat. Školarine i troškovi života znatno su niži nego u zemljama engleskog govornog područja.
 

3. Bićete deo međunarodne zajednice

Holandski mnogobrojni međunarodni studenti dolaze iz preko 160 različitih zemalja. Holandsko društvo je čvrsto povezano sa drugim kulturama, poslovnom zajednicom i svetom. Holanđani su otvorenog uma i direktni, tako da je lako upoznati ih i razmeniti ideje s njima.
 

4. Razvićete vredne veštine i bićete uspešniji

Holandski stil učenja je interaktivan i orijentisan ka studentu. Studirati u Holandiji znači razviti sopstveno mišljenje, otvoriti um i povećati svoju međunarodnu orijentaciju. Razvićete vredne veštine kao što su analiziranje, rešavanje praktičnih problema i kreativno razmišljanje.
 

5. Živećete u jednoj od najbezbednijih i najsrećnijih zemalja na svetu

Holandija je jedna od najbezbednijih zemalja na svetu, sudeći prema Globalnom indeksu mira iz 2016, i spada u top 10 najsrećnijih zemalja sveta.
 

6. Imaćete ostatak Evrope na svom pragu

Međunarodni put vam je bukvalno iza ćoška. Za samo tri sata možete biti u Parizu. London i Berlin samo su na pet ili šest sati vožnje vozom. Holandija predstavlja vratnice Evrope!
 

7. Imaćete bezbroj šansi za međunarodnu karijeru

Holandija je 17. po redu najveća svetska ekonomija. Neke od najvećih multinacionalnih kompanija, kao što su Philips, Heineken, KLM, Shell, ING and Unilever, holandske su firme. Holandija je svetski lider u mnogim poljima ekspertize, uključujući agrikulturu, menadžment vodenih resursa, umetnost i dizajn, logistiku i obnovljive izvore energije.

 

8. Započnite karijeru u Holandiji nakon diplomiranja 

Holandska vlada želi da privuče znanje i zadrži talenat. Međunarodni diplomci zato mogu da se prijave za boravišnu dozvolu od godinu dana da bi našli posao ili započeli svoj posao u roku od tri godine od diplomiranja. Za više informacija, posetite Holland Alumni Network.

"Study in Holland" Virtualni Sajam, 19. novembar, 10 - 16 h

*Kada se registrujete za virtualni sajam obrazovanja, dobićete verifikacioni imejl od Brazena - platforme koju koristimo za realizaciju virtualnog sajma

Dostupni smo za konsultacije putem Skype-a, vibera i whatsapp-a

(381) 60 062 28 91 - Za letnje programe i srednje škole u inostranstvu

(381) 60 062 2892  - Za konsultacije u vezi studija

e-mail: info@integraledu.rs

Posetite nas i na:

 • FB
 • Instagram
 • you-tube

 

© 2020, INTEGRAL GROUP